Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, από το υπουργείο...


 Οικονομικών, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν θα εξαιρείται κανένα αυτοκίνητο από την καταβολή τελών και ότι θα πληρώσουν περισσότερα χρήματα οι κάτοχοι ΙΧ πενταετίας.
Η επιβολή των νέων τελών στα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα γίνει μέσω της αλλαγής των συντελεστών ρύπων, με το επικρατέστερο σενάριο να αναφέρει μέγιστη αύξηση έως και 200 ευρώ. Μικρή μείωση, λίγων μόλις ευρώ, θα δουν οι ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων μεγάλου κυβισμού, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί ένα νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημερησία”, δεν αποκλείεται να επιβληθεί τέλος ακινησίας για όσα οχήματα οι ιδιοκτήτες τους αποφασίσουν να καταθέσουν πινακίδες.
Με αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις και οι έμποροι αυτοκινήτων, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μείωση των πωλήσεων, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί με τα τέλη κυκλοφορίας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Κώστα Κυράτσου, γενικού γραμματέα Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας: “Αν τα αλλάξουν την τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που θα συμβεί. Ήδη, η αγορά έχει νεκρώσει. Από αρχές Οκτώβρη οι καταναλωτές δεν πλησιάζουν τα καταστήματά μας”.



 
Top