Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε βάρος ενός 85χρονου στη Ρόδο. Δράστες είναι η κόρη του και ο εγγονός του, οι οποίοι συνελήφθησαν...


Το περιστατικό εκτυλίχθηκε προχθές τα ξημερώματα σε διώροφη οικογενειακή κατοικία με τέσσερα διαμερίσματα. Στο ισόγειο έμεναν ο παππούς την οικογένειας με την κατάκοιτη, επίσης ηλικιωμένη γυναίκα του, στο απέναντι από τους ηλικιωμένους διαμέρισμα, έμενε ο 31χρονος εγγονός τους , στο διπλανό διαμέρισμα η ανιψιά τους και στο 1ο όροφο η 48χρονη κόρη του θύματος.
Από την προανάκριση προκύπτει πως ο ηλικιωμένος ήταν πολύ νευρικός άνθρωπος και μιλούσε άσχημα σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Εκείνο το βράδυ φέρεται να φώναξε στην κατάκοιτη γυναίκα του με αποτέλεσμα να τον ακούσει από το επάνω διαμέρισμα η 48χρονη κόρη του και να κατέβει να του ζητήσει τον λόγο. Μαζί της, μπήκε στο διαμέρισμα του παππού και ο 31χρονος γιος της.
Ξαφνικά, η μία κουβέντα έφερε την άλλη και σύντομα τα μέλη της οικογένειας πιάστηκαν στα χέρια και όχι μόνο… Πιο συγκεκριμένα, μάνα και γιος έσπασαν την μύτη του 85χρονου, του επέφεραν κρανιογεκεφαλικές κακώσεις με χτυπήματα, του έσπασαν το ισχίο και το ένα του πόδι και τον μαχαίρωσαν 7 φορές στον θώρακα!
Στη συνέχεια κάλεσαν το ΕΚΑΒ και στο πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στο σημείο είπαν ψέματα πως ο παππούς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ λίγο πριν, είχαν κρύψει τα ματωμένα μαχαίρια που χρησιμοποίησαν ένα ματωμένο σεντόνι και τα ματωμένα τους ρούχα…
Bεβαίως, το πλήρωμα του ασθενοφόρου που είδε την κατάσταση που βρισκόταν ο ηλικιωμένος, δεν πείστηκαν και κάλεσαν την Αστυνομία. Σε έρευνες που ακολούθησαν από αστυνομικούς στον χώρο του περιστατικού και στις διαμερίσματα της μάνας και του γιου της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία μαχαίρια και ρούχα που έφεραν εμφανείς κηλίδες αίματος.
Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Ρόδου, ενώ η κόρη του και ο εγγονός τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και εν συνεχεία στην τακτική ανακρίτρια του νησιού από την οποία ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν, την Παρασκευή. Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.


 
Top