Στον απόηχο του... ξεβρακώματος των δύο διευθυντών, η διοίκηση της Air France σκέφτεται να προχωρήσει σε μακελειό εργαζομένων...



Η Air France θα προβεί σε περαιτέρω περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας, εάν η δεύτερη φάση του εκτεταμένου σχεδίου περιορισμού δαπανών δεν προχωρήσει,αναφέρουν στο Reuters δύο συνδικαλιστικές πηγές...

Έχοντας αποτύχει να διασφαλίσει τη συμφωνία των πιλότων στο σχέδιο της να αυξήσει τις ώρες εργασίας έναντι της ίδιας αμοιβής, η Air France παρουσίασε ένα πιο "δρακόντειο" πλάνο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτοντας την περικοπή 2.900 θέσεων εργασίας προκαλώντας την οργή στο προσωπικό της εταιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πηγές του ειδησεογραφικό πρακτορείο, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πρώτη φάση του αποκαλούμενου "plan b".

"Εάν προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση το σχεδίου, θα γίνουν άμεσα απολύσεις από τις 5.000 θέσεις που σχεδιάζεται να καταργηθούν" αναφέρει μία εκ των πηγών, υποδηλώνοντας ότι το συνολικό "τσεκούρι" μπορεί να αγγίξει σχεδόν τις 8.000 θέσεις εργασίας.

Τους έγδυσαν...

Η απόλυση 2.900 εργαζομένων της αεροπορικής εταιρίας Air France είχε ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή από τον επικεφαλής της μητρικής εταιρίας Air France-KLM, αλλά όταν σήμερα επιβεβαιώθηκε η απόφαση η οργή των υπαλλήλων ξεχείλισε.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεκάδες υπαλλήλων της εταιρίας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις.

Ωστόσο, η ένταση δεν περιορίστηκε στα συνθήματα, αλλά μόλις εμφανίστηκε ο διευθυντής προσωπικού οι υπάλληλοι του επιτέθηκαν σκίζοντας του τα ρούχα. Ο Ξαβιέ Μπροσέτα έντρομος, αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει στην περίφραξη του κτιρίου ώστε να γλιτώσει από τους οργισμένους συγκεντρωμένους.

Την ίδια τύχη είχε και το διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας Πιερ Πλιζονιέ, ο οποίος φωτογραφήθηκε με σκισμένο το πουκάμισο και το σακάκι με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον σώσουν από το πλήθος.

Το σχέδιο απολύσεων προβλέπει περικοπές προσωπικού κατά 300 στους πιλότους, 900 στους αεροσυνοδούς και 1.700 στο προσωπικό ξηράς, ενώ η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει την αγορά 19 νέων αεροσκαφών 787-9 και έξι αεροσκαφών 787-10 από την Boeing.

Παρά τις απολύσεις, η Air France υποστηρίζει ότι δεν θα ακυρωθεί καμία πτήση αλλά προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, κυρίως στη διαδικασία check in.
Σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων αναμένεται να σημειωθούν απεργιακές κινητοποιήσεις.


 
Top