Το σχόλιο το κλέβουμε από τον Βαγγέλη ΔιαμαντόπουλοNo 1757373827 λόγος που δόθηκε "δεύτερη ευκαιρία"

Αν βγουν οι άλλοι θα μας πάρουν τα σπίτια οι "γύπες"...τι είπες???

Διαβάζουμε στην Αυγή

Την αναγκαία «εμπλοκή» του στο υπό διαμόρφωση πλαίσιο της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων παραδέχθηκε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Στην άτυπη συνάντηση γνωριμίας της νέας διοίκησης με τους εκπροσώπους του Τύπου, οι κ.κ. Γ. Μιχελής(πρόεδρος) και Α.Ξενόφος (Διευθύνων Σύμβουλος) έκαναν λόγο για το τεράστιο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, τα οποία έχουν φτάσει τα 100 δις. ευρώ


Όπως είπε ο κ.Ξενόφος, το ΤΧΣ σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου δημιούργησαν μεταξύ τους σύνδεσμο ώστε να κάνουν κάποιες προτάσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα.



Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να  υπάρξουν συνεργασίες με τρίτους παρόχους, ήτοι funds, τα οποία θα αγοράζουν χαρτοφυλάκια δανείων από τις τράπεζες. Αναφορικά με τα επιχειρηματικά, εξετάζεται να υπάρξει συνεργασία με μια μεγάλη εταιρεία-σύμβουλο, η οποία θα αξιολογήσει γενικότερα την ελληνική αγορά «κόκκινων» δανείων, με σκοπό όλο το τραπεζικό σύστημα να διαχειριστεί ομαλά την κατάσταση. Και εδώ όμως θα μπορεί να υπάρχει η συμμετοχή ξένων κεφαλαίων, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΧΣ, τα οποία βέβαια θα μπορούν να εισφέρουν και κεφάλαιο στις επιχειρήσεις με το...αζημείωτο, αφού κατά πάσα πιθανότητα (αυτό εξετάζεται) θα μπορούν να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο αυτής, όπως άλλωστε προβλέπει και ο κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος.



Ακόμη, ο κ. Ξενόφος είπε πως το Ταμείο καλείται να αποτυπώσει τις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε να αναπτυχθεί μια δυναμική και ευέλικτη αγορά διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, να θέσει κριτήρια αποδοτικότητας στη διαχείρισης των NPLs και να αποτυπώσει ένα σχέδιο δράσης αναφορικά με τη διαχείριση δανείων μεγάλων επιχειρήσεων.
 
Top