Προς… στάση πληρωμών τρεις στους δέκα ιδιοκτήτες
"PRESS-GR
Αδυναμία πληρωμής… προσεχώς, τόσο του ΕΝΦΙΑ, όσο και του στεγαστικού τους δανείου, δηλώνουν τρεις στους 10 Έλληνες, βάζοντας «πάγο» στα σχέδια της κυβέρνησης για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και...
περιορισμό των «κόκκινων» δανείων.
Σύμφωνα με έρευνα της Marc, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 16ου συνεδρίου Prodexpo για την ακίνητη περιουσία, το 30,9% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τους επόμενους μήνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους φόρους που αφορούν στο ακίνητό του, με το συγκεκριμένο ποσοστό να αυξάνεται στο 35% όταν πρόκειται για σπίτι άνω των 110 τ.μ.
Την ίδια στιγμή, το 28,4% εκφράζει την βεβαιότητα ότι θα καθυστερήσει να αποπληρώσει τις δόσεις του στεγαστικού του, ενώ ασυνεπείς σε ποσοστό 32,9% εκτιμούν ότι θα είναι ακόμη και εκείνοι που φρόντισαν το προηγούμενο διάστημα να προβούν σε διακανονισμό με τις τράπεζες για μικρότερες δόσεις.
Να σημειωθεί, ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα μπορεί έγκαιρα να ανταπεξέλθει στο δάνειο, με το ποσοστό των καλοπληρωτών, ωστόσο, να έχει μειωθεί φέτος σε σχέση με το 2013 (59,1 έναντι 62,5).
 
Top