Σε νέα μόδα οδηγεί η διάταξη του άρθρου 21 στο νομοσχέδιο με τα ΜΜΕ που έχει να κάνει με τους αυτοκινητόδρομους. Η καινοτομία που εισαγάγει είναι η δημιουργία "τρυπών" στους αυτοκινητόδρομους.

Το αναφέρει διάταξη του άρθρου 21 του νομοσχεδίου για τις άδειες στα …ΜΜΕ.

«Επιτρέπονται υφιστάμενες απευθείας συνδέσεις με κλειστούς αυτοκινητοδρόμους», αναφέρει το άρθρο, δημιουργώντας θέμα ασφάλειας, ενώ η εν λόγω ρύθμιση έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με δικαστικές αποφάσεις, καθώς και με τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτοκινητοδρόμους που ανήκουν στα διευρωπαϊκά δίκτυα καθώς υπέρ όλων και πάνω όλων είναι τα ...διόδια.

Για το επίμαχο άρθρο που αναμένεται να ξεσηκώσει τους εντός Ελληνικού Κοινοβουλίου υπερασπιστές των εταιρειών εκμετάλλευσης των αυτοκινητόδρομων, δεν υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αφού προκαλείται δαπάνη στον προϋπολογισμό από την απώλεια αντιτίμου διοδίων…

Η πρώτη περίπτωση που αγγίζει είναι στη Νέα Οδό στις περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, αλλά αναμένεται να δημιουργήσει μία παρόμοια κατάσταση σε αρκετά σημεία του υπό κατασκευή οδικού οδικού δικτύου της χώρας που το 2020 θα ξεπεράσει τα 2.500χλμ.

Τα αποτελέσματα στην ασφάλεια των οδηγών προς το παρόν παραμένουν άγνωστα με αρκετούς να μιλούν για ριψοκίδυνο μέτρο. Δεν μένει παρά να δούμε.
πηγη ypodomes.com
 
Top