Εξαιρέθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ ο ιστορικός Τύμβος των Σαλαμινομάχων και η ευρύτερη περιοχή της Κυνόσουρας, που έχει χαρακτηριστεί ζώνη Α'.

«Μεγάλη νίκη» χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ενώ με ανακοίνωσή της η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας κάνει γνωστό το χρονικό της υπόθεσης αυτής.

Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος, η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του δήμου, στις 20 Οκτωβρίου, είχαν επισκεφθεί τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος τους παρουσίασε χάρτη, στον οποίο περιλαμβανόταν στην περιοχή που θα παραχωρείτο στους επενδυτές η βόρεια πλευρά της Κυνόσουρας.

Έπειτα από δίωρη συζήτηση και αφού του κατέθεσαν έγγραφα και στοιχεία που καταδεικνύουν την πολιτιστική, ιστορική και αρχαιολογική σημασία της περιοχής, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επιφυλάχτηκε να απαντήσει και δεσμεύτηκε ότι θα συζητούσε το θέμα με τη νομική του υπηρεσία.

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου οι φορείς επισκέφθηκαν εκ νέου τον Στ. Πιτσιόρλα, ο οποίος τους έκανε γνωστό ότι ο ίδιος και η νομική υπηρεσία επεξεργάστηκαν τα στοιχεία και αποφάσισαν την εξαίρεση από το πακέτο πώλησης του ΟΛΠ τη Ζώνη Α'. 

Ο αγώνας συνεχίζεται 

Η δήμαρχος Σαλαμίνας και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή τονίζουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους προκειμένου να εφαρμοστεί η νομοθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Κυνόσουρας και του αρχαίου λιμένα, η οποία έχει χαρακτηριστεί αδόμητη ζώνη απόλυτης προστασίας, αλλά επί δεκαετίες παραβιάζεται ασύστολα.

Συγχρόνως διεκδικούν την εξαίρεση της Β' Ζώνης από την παραχώρηση, όπου εξασκούνται ρυπογόνες δραστηριότητες.

Τέλος, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, γιατί, όπως λένε, έστειλε υπόμνημα στο ΤΑΙΠΕΔ στηρίζοντας τις θέσεις τους.
 
Top