Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) υποτίθεται ότι είναι οι «μετριοπαθείς αντάρτες» που πολεμάνε ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας υπό την «προστασία» της Δύσης και την υποστήριξη της Τουρκίας.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός δημιουργήθηκε στις 29 Ιουλίου του 2011 από λιποτάκτες και στασιαστές του τακτικού στρατού της Συρίας, οι οποίοι διακήρυξαν ότι επιθυμούσαν να ανατρέψουν το καθεστώς.
Αν και το 90% της δύναμής του αποτελούνταν από σουνίτες μουσουλμάνους, στο υπόλοιπο 10% συμμετείχαν και σιίτες, Δρούζοι, Αλαουίτες και Κούρδοι. Αυτή η σύνθεση πραγματικά του έδινε την εικόνα στη Δύση μιας «υγιούς» ένοπλης αντιπολίτευσης απέναντι σε έναν «κακό δικτάτορα».
Όταν όμως άρχισαν να εμφανίζονται οι τζιχαντιστές «κλώνοι» της Αλ Κάιντα στη Συρία, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Η δυναμική των τζιχαντιστών και ο ιερός πόλεμος που διακήρυτταν ήταν άκρως πιο ελκυστικά συνθήματα τόσο στις θρησκόληπτες μάζες των σουνιτών της Συρίας, όσο και στους ξένους εθελοντές τζιχαντιστές που άρχισαν να συρρέουν στη χώρα για να ζήσουν το δικό τους «ιερό πόλεμο».
Από τον Απρίλιο – Μάιο του 2013, χιλιάδες μαχητές του FSA άρχισαν να τον εγκαταλείπουν και να εντάσσονται στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, που είναι ο επίσημος βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η Αλ Κάιντα έχει άλλες οργανώσεις κλώνους στη Συρία, όμως η Αλ Νούσρα αποτελεί την επίσημη εκπροσώπησή της.
Η ευκολία με την οποία χιλιάδες «μετριοπαθείς αντάρτες» εντάσσονταν στην Αλ Κάιντα, αποτελεί απόδειξη ότι οι συμμετέχοντες στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό δεν ήταν και τόσο «ιδεολόγοι» ή «δημοκράτες», όπως θα τους ήθελε η Δύση.
Τον Αύγουστο του 2014 ο Αμπού Γιουσάφ, υψηλόβαθμος οπλαρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος, υποστήριξε ότι χιλιάδες μαχητές και αξιωματικοί του FSA, που είχαν εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και Άραβες αξιωματικούς (από χώρες του Κόλπου), εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος. «Στην ανατολική Συρία δεν υπάρχει πλέον Ελεύθερος Συριακός Στρατός. Όλοι οι μαχητές του εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος», ήταν η ακριβής δήλωσή του.
Από τον Μάιο του 2015, όπως έγινε παγκοσμίως γνωστό, τα υπολείμματα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στη βορειοδυτική Συρία προσχώρησαν σε κοινή συμμαχία με την Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) συγκροτώντας από κοινού τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), ο οποίος κατέλαβε αστραπιαία την επαρχία της Ιντλίμπ.
Από εκείνη τη στιγμή η «σφραγίδα» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχει περάσει στα χέρια της Αλ Κάιντα, ενώ ο «συνασπισμός» που ονομάζεται Στρατός της Κατάκτησης είναι ο νέος φερετζές της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται και εξοπλίζεται ανοιχτά και επίσημα από την Τουρκία. Αυτό τον Στρατό της Κατάκτησης βομβαρδίζει από την Τετάρτη δίχως έλεος η Ρωσία, με την «πολιτισμένη» Δύση να καταγγέλλει τον Πούτιν ότι χτυπά τους «μετριοπαθείς αντάρτες», οι οποίοι δεν υπάρχουν πλέον, ο FSA είναι η Αλ Κάιντα.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά την επιμονή των δυτικών ότι υπάρχει FSA, αποκαλύπτεται ότι αυτός είναι πλέον παραμάγαζο της Αλ Κάιντα, μάλιστα ακόμα και τα όπλα που λαμβάνει από τη Δύση τα παραδίδει στα αφεντικά του της Αλ Κάιντα.
Σε μια ακόμα φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter βλέπουμε έναν τζιχαντιστή της Αλ Κάιντα να ποζάρει «σημαδεύοντας» με ένα αμερικανικό όπλο που πέρασε στα χέρια του μέσω του FSA.
terrormonitor
Ο Πούτιν δεν είναι «άγιος», διεξάγει τον δικό του ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία.
Αλλά το πρωτοφανές έγκλημα που συμβαίνει στη Συρία, με τις δυτικές δυνάμεις να κάνουν «πλάτες» στην τζιχαντιστική Αλ Κάιντα, είναι εξωφρενικό.
Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ υπερασπίζονται κάποιον ανύπαρκτο FSA και απαιτούν από τον Πούτιν να μην τον βομβαρδίζει, όταν η παγκόσμια κοινή γνώμη που παρακολουθεί τον πόλεμο και η δημοσιογραφία που τον καλύπτει, γνωρίζουν και γράφουν ότι ο FSA είναι σύμμαχος των τζιχαντιστών.
Στο Twitter χιλιάδες χρήστες από δυτικές χώρες καθημερινά καταγγέλλουν ότι ο FSA είναι η Αλ Κάιντα.
Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς με το θράσος των δυτικών ηγετών που θεωρούν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν -στην εποχή της διαδικτυακής πληροφόρησης- τους λαούς τους.
Τόσο πίσω από το Ισλαμικό Κράτος όσο και από την Αλ Κάιντα βρίσκονται η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Οι ΗΠΑ και η Δύση έχουν εμπλακεί στο παρελθόν στην υποστήριξη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος έχει πλέον προσχωρήσει σε κοινή συμμαχία με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα όπως λέγεται η Αλ Κάιντα στη Συρία), συγκροτώντας τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ).
Το ότι όμως οι «μετριοπαθείς» του FSA συμμάχησαν με την Αλ Κάιντα δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν και τους τζιχαντιστές.
Ωστόσο, η συμμαχία FSA και Αλ Κάιντα που συνέβη υπό τις «ευλογίες» της Τουρκίας, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Δύση.
Με άλλα λόγια, οι βρομοδουλειές του Ερντογάν έχουν «εγκλωβίσει» τη Δύση σε παιχνίδια που η ίδια δεν επεδίωξε.
Το λάθος είναι ότι οι ΗΠΑ άφησαν την Τουρκία να συντονίσει την ανατροπή Άσαντ, εκτιμώντας εσφαλμένα ότι ο Ερντογάν θα εξυπηρετούσε τα δυτικά συμφέροντα, ενώ το μόνο που ενδιέφερε και ενδιαφέρει τον σουλτάνο της Άγκυρας είναι η παλινόρθωση του «χαλιφάτου» και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί η τιμή της Δύσης και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι να «τελειώνει» ο πολιτισμένος κόσμος με τον Ερντογάν. Γιατί αυτός είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τα όσα συμβαίνουν σε Συρία και Ιράκ αλλά και στη Λιβύη. Είναι ο ίδιος που υποκινεί την τρομοκρατία στην Αίγυπτο, είναι αυτός που δηλώνει επίσημα και υπερήφανα σύμμαχος με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους σε Λιβύη, Αίγυπτο και Λωρίδα της Γάζας (Χαμάς).
Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει καταγγείλει την Τουρκία στον ΟΗΕ ότι υποκινεί και υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά, ότι η Κίνα θεωρεί ότι η Τουρκία υποκινεί και υποστηρίζει τους τζιχαντιστές Ουιγούρους στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ, ότι η κυβέρνηση της Λιβύης κατηγορεί την Τουρκία ότι υποκινεί και υποστηρίζει τους ισλαμιστές στο έδαφός της, ότι το ίδιο το Ισραήλ γνωρίζει πολύ καλά ότι η Τουρκία βάζει πλάτη στη Χαμάς στη Γάζα.
Μόνο η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ κάνουν τα «στραβά μάτια» στον βρόμικο παιχνίδι της Τουρκίας που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον πλανήτη.
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι Ισραηλινοί βρίσκονται σε επαφές με τη Μόσχα για τον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές. Αφού και οι Ισραηλινοί, οι καλύτεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συζητάνε με τη Μόσχα, πρέπει επιτέλους η Ουάσιγκτον να ψάξει να βρει τι κάνει λάθος.
pronews.gr
 
Top