Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Βάρη όπου άνδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής με δικά τους οχήματα και όχι περιπολικά, συνέλαβαν ληστές που «άνοιγαν» αυτοκίνητα στον παραλιακό δρόμο.

Το θέμα έφερε μάλιστα στο φως η ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών που σε άρθρο της ανέφερε τα παρακάτω:

«Τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό στην οικογένεια τις ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα στις θεωρητικά «μικρές» υπηρεσίες είναι κοινό μυστικό. 

Σε αρκετές Υπηρεσίες δε, και κυρίως στα Τμήματα Ασφαλείας, το προσωπικό δεν επαρκεί, λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, ενώ υπάρχουν ελάχιστα λειτουργικά οχήματα, λόγω του κόστους επισκευής τους και την γενικότερη οικονομική κατάσταση στην χώρα μας.

Παρόλα αυτά, ακόμη και όταν τα μέσα δεν υπάρχουν, αλλά περισσεύει ο επαγγελματισμός, η όρεξη για δουλειά και η μεθοδικότητα, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις, έρχονται σπουδαία αποτελέσματα στον τομέα της αστυνόμευσης και της τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία. 

Οι συνάδελφοί μας, του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης, μίας υπηρεσίας επιφορτισμένης εκτός των άλλων και με πολλές επιπλέον δραστηριότητες λόγω της αυξημένης κίνησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή της Βάρκιζας λόγω των παραλιών, κατάφεραν να σημειώσουν ακόμη μία επιτυχία για την Υπηρεσία, καθώς εργαζόμενοι με αυταπάρνηση και μεράκι και κατόπιν πολύωρων επιχειρήσεων κατόρθωσαν να συλλάβουν δύο άνδρες οι οποίοι είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, για διακεκριμένες κλοπές από αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα εδώ και αρκετές ημέρες οι συνάδελφοι μας χρησιμοποιώντας τα δικά τους οχήματα και αφιερώνοντας πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο κατόρθωσαν να συλλάβουν εχθές 30/08/2015 επ’ αυτοφώρω δύο άνδρες, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό προέβαιναν στη συστηματική διάρρηξη οχημάτων στους χώρους στάθμευσης της παραλίας της Βάρκιζας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες είχαν τελέσει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα 22 διαρρήξεις οχημάτων στην περιοχή.

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης οι οποίοι με όρεξη για δουλειά και πολύ προσωπικό χρόνο και κόστος κατάφεραν με την επιτυχία τους αυτή να διατηρούν ψηλά το αίσθημα της ασφάλειας της κοινωνίας και να κάνουν τους υπόλοιπους συναδέλφους μας περήφανους !!

Οι επιτυχίες αυτές τονίζουν ταυτόχρονα και την ανάγκη για άμεση ενίσχυση αυτών των Υπηρεσιών τόσο με τα απαραίτητα μέσα (οχήματα κτλ) αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό για να μπορεί ο Έλληνας Αστυνομικός να εκτελεί την υπηρεσία του στα χρονικά όρια που ορίζει ο Νόμος και απερίσπαστος από άλλα υπηρεσιακά προβλήματα που προκύπτουν λόγω των ελλείψεων».



iefimerida.gr 
 
Top