Συντρόφισσες και σύντροφοι, με αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αποχώρησή μας από τα την Οργάνωση και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου/Δραπετσώνας.

Οι λόγοι είναι κα­θα­ρά πο­λι­τι­κοί και σχε­τί­ζο­νται με την πο­λι­τι­κή με­τάλ­λα­ξη και κα­τεύ­θυν­ση που έχει επι­βλη­θεί από την ηγε­σία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Η δια­φω­νία μας δεν έρ­χε­ται κα­θυ­στε­ρη­μέ­να με ιδιο­τε­λείς σκο­πούς ή με σκοπό να ανα­τρα­πεί η Κυ­βέρ­νη­ση (όπως θέ­λουν να χρε­ώ­σουν τα συ­στη­μι­κά ΜΜΕ). Η Αρι­στε­ρή Πλατ­φόρ­μα από το 2012 προ­σπα­θεί να ανοί­ξει τον πο­λι­τι­κό διά­λο­γο στα όρ­γα­να του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και στην κοι­νω­νία για τις συ­νε­χείς υπο­χω­ρή­σεις που έγι­ναν απέ­να­ντι στις πιέ­σεις των δα­νει­στών και των ντό­πιων κα­πι­τα­λι­στών. Αυτός ο διά­λο­γος με ευ­θύ­νη της ηγε­σί­ας του κόμ­μα­τος όμως δεν έγινε ποτέ με απο­φυ­γή συ­νε­χώς των δη­μο­κρα­τι­κών δια­δι­κα­σιών.

Απο­κο­ρύ­φω­μα ήταν συμ­φω­νία του Ιούλη και η μο­νο­με­ρής από­φα­ση του Προ­έ­δρου και Πρω­θυ­πουρ­γού να εκ­βιά­σει σε εκλο­γές.

Εμείς από πλευ­ράς μας εδώ και καιρό υπο­στη­ρί­ζου­με το εναλ­λα­κτι­κό σχέ­διο που υπάρ­χει στον πυ­ρή­να του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και της Ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς. Αυτό το εναλ­λα­κτι­κό σχέ­διο δεν μπο­ρεί να υπη­ρε­τη­θεί πλέον από όρ­γα­να που δεν παί­ζουν κα­νέ­να ρόλο σε ένα κόμμα που δια­λύ­ε­ται με ευ­θύ­νη των πο­λι­τι­κών επι­λο­γών γύρω από τον Πρ. Αλέξη Τσί­πρα.

Δη­λώ­νου­με ότι πα­ρα­μέ­νου­με στην Ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά και συμ­με­τέ­χου­με στην προ­σπά­θεια του με­τώ­που κοι­νής δρά­σης "Λαϊκή Ενό­τη­τα". Συ­νε­χί­ζου­με εκεί­νη την ρι­ζο­σπα­στι­κή πο­λι­τι­κή ενά­ντια σε Μνη­μό­νια και Λι­τό­τη­τα μέσω του κοι­νο­βου­λί­ου αλλά και των κι­νη­μά­των. Υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε την Αρι­στε­ρά που μπρο­στά στα αδιέ­ξο­δα επι­λέ­γει την σύ­γκρου­ση και την εμπι­στο­σύ­νη στην αγω­νι­στι­κό­τη­τα που έδει­ξε ο Λαός με απο­κο­ρύ­φω­μα το βρο­ντε­ρό ΟΧΙ στο δη­μο­ψή­φι­σμα της 5ης Ιούλη.

Κα­λού­με τα μέλη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που προ­βλη­μα­τί­ζο­νται, δια­φω­νούν με την με­τάλ­λα­ξη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να μην επι­λέ­ξουν το δρόμο της απο­γο­ή­τευ­σης και τον ατο­μι­κό δρόμο αλλά να συ­μπο­ρευ­τούν μαζί μας.

Ο αγώ­νας συ­νε­χί­ζε­ται... ρα­ντε­βού στον δρόμο και στα κι­νή­μα­τα.

Γεν­να­δό­που­λος Σπύ­ρος (μέλος του Συ­ντο­νι­στι­κού Κεδρα και της ΝΕ Πει­ραιά)

Ηλιά­κης Μι­χά­λης (μέλος του Συ­ντο­νι­στι­κού Κεδρα)

Κα­πέλ­λας Στέ­φα­νος

Κοκ­κι­νά­ρης Γιώρ­γος

Πα­πα­ντω­νί­ου Μαρία

Περ­δί­κη Γιώτα

Πε­τρού­λια Στέλ­λα (μέλος του Συ­ντο­νι­στι­κού Κεδρα)

Συ­ρά­κου Σταυ­ρού­λα (μέλος της  ΝΕ Πει­ραιά)
 
Top