Μπορεί το χωριό να έχει μόλις 300 μόνιμους κατοίκους όμως τα καλοκαίρια γεμίζει κόσμο και οι ντόπιοι υπερηφανεύονται για τις πολύ χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την διασκέδαση που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Ο λόγος για την Βαλαώρα Ευρυτανίας, όπου τους θερινούς μήνες γίνεται πόλος έλξης για αρκετούς τουρίστες, κυρίως Έλληνες που αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς.

Οι κάτοικοι του χωριού κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς μακριά από την ένταση και την καθημερινότητα των μεγάλων πόλεων. Τα πρωινά δουλεύουν στα χωράφια και από το μεσημέρι και μετά συγκεντρώνονται στην πλατεία του χωριού στο καφέ της Μαρίας.

Εκεί ο τιμοκατάλογος προκαλεί έκπληξη στους επισκέπτες που διαπιστώνουν ότι οι τιμές σε ότι και αν παραγγείλουν δε ξεπερνούν τα 2 ευρώ. Το τσίπουρο κάνει 0,50 λεπτά το ούζο 1 ευρώ και οι παγωμένες μπύρες 1,5.

Όσο για τα ποτά οι τιμές αντιστοιχούν σε μόλις 2 ευρώ. «Είναι τα καλά του χωριού αυτά, δε χρειάζεται να έχεις πολλά για να περάσεις καλά, μπορείς να βγεις βόλτα και με ένα ευρώ να περάσεις φίνα. Εμείς πάντως το χωριό μας το συστήνουμε σε όλους για καλοκαιρινές διακοπές», λέει ο Θωμάς, κάτοικος του πανέμορφου γραφικού χωριού.
Αthensmagazine

 
Top