Tο φορητό CD player
Υποτίθεται ότι οποιαδήποτε φορητή συσκευή πρέπει να είναι μικροκαμωμένη, εύχρηστη και αξιόπιστη (ακριβώς με αυτή τη σειρά). Ακριβώς ό,τι δεν υπήρξε ποτέ, δηλαδή, το φορητό CD player, το οποίο ήταν μάλλον ογκώδες, σχετικά δύσχρηστο και απροκάλυπτα αναξιόπιστο.
Τα γυαλιά ηλίου Thump της Oakley
Η Oakley είχε την ιδέα να συνδυάσει τα οπτικά είδη με την υψηλή τεχνολογία πολύ πριν τη Google. Το συγκεκριμένο «πόνημα» της γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών κυκλοφόρησε το 2007, συνδυάζοντας τα γυαλιά ηλίου με ένα mp3 player.
Το αναδιπλούμενο κινητό
Ας το παραδεχτούμε: ο μοναδικός λόγος που τα κινητά απέκτησαν πορτάκι πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια ήταν μόνο και μόνο για να κάνουν αυτό το εκνευριστικό «κλάπα-κλούπα», κάθε φορά που έκλειναν.
Το χειρότερο όλων; Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το εν λόγω σχέδιο κινητού ετοιμάζεται για το μεγάλο comeback μέσα στο 2015, με την «αντεπίθεσή» να έχει ξεκινήσει ήδη από την μακρινή Ιαπωνία.
To Twitter Peek
Ναι, αυτή εδώ είναι η μοναδική φορητή συσκευή που κατασκευάστηκε για χρήση αποκλειστικά στο Twitter. Γιατί, προφανώς, κάποιοι θεώρησαν εν έτει 2009 (οπότε και κυκλοφόρησε) ότι τη δουλειά αυτή δεν μπορούσες να την κάνεις από το κινητό σου. 
To Bluetooth handsfree
 Η μοναδική στιγμή που επιτρέπεται να φοράς bluetooth handsfree είναι όταν οδηγείς το αυτοκίνητο. Οπουδήποτε αλλού, είναι σα να επιζητάς  την προσοχή των γύρω σου.
Και oσο για τον μύθο περί μειωμένης ακτινοβολίας, καλό θα ήταν να θυμάσαι ότι οποιοδήποτε «κλασικό» handfree με καλώδιο είναι πολύ πιο ασφαλές σε σχέση με τα αντίστοιχα bluetooth μοντέλα.
To SPOT της Microsoft
Tο SPOT της Microsoft κυκλοφόρησε το 2004 (!) και ξεχώριζε για την τεραστίων διαστάσεων οθόνη του, στην οποία παρουσιάζονταν διάφορες χρήσιμες για το χρήστη πληροφορίες, εκμεταλλευόμενο ένα πρωτοποριακό για την εποχή δέκτη FM.
Αν, πάντως, ψάχνεις τους λόγους πίσω από την αποτυχία του, αυτούς θα πρέπει να τους αναζητήσεις είτε στο μάλλον ατσούμπαλο σχήμα του, είτε στο ότι παραήταν μπροστά για την εποχή του.
Το Segway
Γιατί ποτέ κανείς στην ανθρώπινη ιστορία δεν έχει ξαναξοδέψει τόσο κόπο, χρόνο και χρήμα προκειμένου να εφεύρει κάτι τόσο άχρηστο, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε τεμπέληδες. Μοναδική εξαίρεση, ενδεχομένως, ένα πολύ συγκεκριμένο κοστούμι.
To selfie stick
Υποτίθεται ότι η λήψη και το ποστάρισμα μιας selfie σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ενέργεια εντελώς αυθόρμητη, στην οποία προβαίνεις προκειμένου να δείξεις σε κόσμο και ντουνιά πόσο όμορφα περνάς, ό,τι κι αν κάνεις. Το να κουβαλάς μαζί σου, λοιπόν, ένα μαρκούτσι μόνο και μόνο για να βγεις λίγο καλύτερος σε κάποιες φωτογραφίες που, έτσι κι αλλιώς, υποτίθεται ότι είναι εντελώς «χύμα», το λες από ηλίθιο έως ψυχαναγκαστικό
Sofokleousin
 
Top