Σε πέντε δόσεις θα γίνει φέτος η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος σημείωσε, επίσης, ότι ο εισπρακτικός στόχος των 2,65 δισ. ευρώ παραμένει.
Στις δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συνδεθεί το αφορολόγητο με τη χρήση του πλαστικού χρήματος, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και σημείωσε ότι «το ζήτημα είναι υπό εξέταση, ωστόσο το βλέπουμε θετικά».
Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, αναφέρθηκε και πάλι στον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. «Οι υπολογισμοί μας είναι να βγει μέσα στον Σεπτέμβρη - αρχές Οκτώβρη ώστε να έχουμε πέντε δόσεις στον ΕΝΦΙΑ», τόνισε. Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, είπε ότι έχουν υποβληθεί πάνω από το 80% και τόνισε πως δεν θα υπάρξει παράταση, υπενθυμίζοντας ότι η προθεσμία υποβολής λήγει στις 26 Αυγούστου.
Τέλος, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «9,84» είπε ότι με τα capital controls «πάρα πολύς κόσμος εξοικειώθηκε με το να χρησιμοποιεί το πλαστικό χρήμα, άρα είναι ένα κίνητρο ώστε να χρησιμοποιούν οι πολίτες τις χρεωστικές ή πιστωτικές τους κάρτες για να κάνουν τις αγορές τους, κι έτσι και το κράτος θα κερδίζει και οι πολίτες θα αποφεύγουν την ταλαιπωρία του να συγκεντρώνουν τις αποδείξεις». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση, ωστόσο ανέφερε πως είναι μία από τις εισηγήσεις που δέχεται και θα εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών να συνδεθεί η χρήση του αφορολόγητου με τη χρήση καρτών.
 eklogika.gr
 
Top