Καλημέρα Πιτσιρίκο! Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο Τσίπρας επέλεξε/θα επιλέξει εκλογές μετά το μνημόνιο και όχι πριν. Ομολογώ πως αυτό είναι ένα κενό στην όλη ιστορία.



Ισχύει ότι ήταν βαλτός να περάσει μνημόνιο αλλά τότε γιατί 6 μήνες μας το έπαιζε δύσκολος;

Ο κόσμος δεν είναι τόσο χαζός όσο νομίζει.

Γενικά, με έχει μπερδέψει η όλη φάση. Δηλαδή επέλεξε να κάνει εκλογές ένα μήνα μετά τη ψήφιση και να χρεωθεί την υπερμνημονιάρα του;



Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ο άνθρωπος;

Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα παλεύει να μπει στη Βουλή και σου λέει ο βουλευτικός μισθός ενός μήνα ακόμα δεν είναι άσχημος με αντάλλαγμα μνημόνιο.

Τι να πω, δεν ξέρω.

Το άλλο που θα μπορούσε να σου πει θα ήταν ότι δεν θα μπορούσε να κάνει εκλογές με κλειστές τράπεζες.

Αλλά ούτε αυτό είναι δικαιολογία. Πρώτον, γιατί το κοσμάκη τον ενδιαφέρει η δημοκρατία πρωτίστως και κατά δεύτερον ο έλεγχος κεφαλαίων και κατά δεύτερον θα έπρεπε να είχε σχέδιο με τα οικονομικά αποθεματικά ώστε να κάνει συνετή χρήση όλο αυτό το εξάμηνο από το να πλήρωνε τους πιστωτές χωρίς να σκεφτεί τον λαό του που τον έκανε πρωθυπουργό τρομάρα του.

Φαινομενικά, τα έχει κάνει όλα ΣΚΑΤΑ σε όλους τους τομείς.

Γράψε ένα άρθρο δικό σου με την εκτίμησή σου, όποτε και αν μπορείς, γιατί επέλεξε τώρα εκλογές και όχι πριν ένα μήνα!

Ευχαριστώ και να είσαι πάντα καλά!

Α.

(Αγαπητέ φίλε, το έγραψα αρκετές φορές, οπότε δεν χρειάζεται να γράψω κάποιο άρθρο. Ο σκοπός του Τσίπρα ήταν να περάσει το Μνημόνιο. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούσε να περάσει νέο Μνημόνιο -είχε καεί-, οπότε χρειαζόταν μια νέα κυβέρνηση για να το κάνει. Και το έκανε. Αυτός είναι ο λόγος που ο Τσίπρας δεν έκανε εκλογές πριν υπογράψει Μνημόνιο. Το «συμβόλαιο» του Τσίπρα έλεγε πως πρέπει να περάσει το Μνημόνιο. Και το συμβόλαιο του Τσίπρα δεν ήταν με το λαό, ας μην δουλευόμαστε μεταξύ μας. Οι έξι μήνες «αγώνα για την διαπραγμάτευση» ήταν μια απάτη. Ο Τσίπρας μπορεί να μην έκανε εκλογές πριν υπογράψει το Μνημόνιο αλλά έκανε δημοψήφισμα· περιμένοντας, βέβαια, να επικρατήσει το Ναι. Και βγήκε θριαμβευτικά το Όχι. Εκεί την πάτησε το τρελό αγόρι. Και κατάφερε να ακυρώσει το δημοψήφισμα -ή τουλάχιστον έτσι νομίζει-, κάνοντας συμφωνία που περιείχε όσα οι πολίτες καταψήφισαν στο δημοψήφισμα. Βέβαια, θα το πληρώσει πολύ ακριβά αυτό. Όχι στις εκλογές. Όχι, αλλιώς θα το πληρώσει. Να είστε καλά.)
http://pitsirikos.net
 
Top