Ξεκάθαρη θέση και συγκεκριμένες ενέργειες υπέρ των Ελληνορθοδόξων και γενικότερα των Χριστιανών της Συρίας από τον Πούτιν.
Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον...
Άσαντ κι εξέφρασε "ανησυχία για τις ειδήσεις σφαγών και διώξεων εναντίον των Χριστιανών κι άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων από τους εξτρεμιστές"... ανέφερε το Κρεμλίνο.
Είδηση που δεν μπορεί να μην συνδεθεί από τη χορήγηση υπηκοότητας, αρχικά σε  50.000 Χριστιανούς και που κάνει τη Ρωσία υπερασπιστή των χριστιανικών αξιών.
Αρκεί να θυμηθούμε πως στις 19 Σεπτέμβρη του περασμένου χρόνου, ο Πούτιν σε ομιλία του στην Valdai, για τον ξεπεσμό των κυβερνήσεων που εγκαταλείπουν τις πολιτιστικές τους ρίζες, είχε ματαξύ άλλων επισημάνει: "Μια σημαντική πρόκληση για τη Ρωσία συνδέεται με γεγονότα που διαδραματίζονται στον κόσμο. Είναι όψεις που εντάσσονται στην εξωτερική πολιτική και την ανθρώπινη ηθική. Μπορούμε να δούμε πως οι ευρωατλαντικές χώρες πετούν τις ρίζες τους, ακόμη και τις χριστιανικές τους ρίζες, που αποτελούν τη βάση του δυτικού πολιτισμού. Αρνούνται αρχές ηθικής, εθνικές παραδόσεις, χριστιανικές παραδόσεις, πολιτισμό. Φτιάχνουν κανόνες που εξισώνουν την οικογένεια με τους δεσμούς μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, την πίστη στο θεό με την πίστη στον σατανά".
Σε παλαιότερη ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου των Εξωτερικών, αναφορικά με την χορήγηση υπηκοότητας στους Σύρους Χριστιανούς, είχε τονιστεί: "Επισημαίνουμε ότι οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από τη δύση, θέλουν να εκδιώξουν τους Χριστιανούς από τη Συρία. Οι Χριστανοί βλέπουν στη Ρωσία την εγγύηση για ειρήνη και σταθερότητα".
Μιας και Βαρθολομαίος και ιερώνυμος αγωνιούν μόνον για τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής ένωσης και το τι θέλει ο "σουλτάνος" Ερντογάν, είναι δεδομένο ότι οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας οφείλουν ν' αναζητήσουν στήριξη -γιατί δεν επιθυμούν να γίνουν μετανάστες με τα δουλεμπορικά της Τουρκίας και μικροπωλητές ή πόρνες στην "πολιτισμένη" δύση (Διακήρυξη των Χριστιανών της Συρίας: «Με όλη μας της καρδιά καλούμε τους πιστούς Χριστιανούς της Συρίας να μην εγκαταλείψουν την αγαπημένη μας χώρα, παρά τη βία, τη δυστυχία, την εκκένωση που προωθούν»… (Γνωστή σε ορισμένα ανεξάρτητα blogs κι όχι από τα ΜΜΕ και δημοσιογράφους Υπηρεσιων και πρεσβειών). Η Ελλάδα, με τους πρόθυμους κι υποτελείς ΥΠΕΞ (Αβραμόπουλο-Βενιζέλο-Κοτζιά), είναι απέναντι στους Χριστιανούς της Συρίας, ακολουθώντας τις εντολές των "συμμάχων": (Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας)
Σχετικά:
Από "sibilla"
http://www.press-gr.com/
 
Top