"Θραύση" κάνουν τα τελευταία χρόνια οι επεμβάσεις για μεταμόσχευση μαλλιών, με τον κύκλο εργασιών τους σε παγκόσμιο επίπεδο να αγγίζει πλέον τα 2,5 δισ. δολάρια. Από το 2006 μέχρι το 2014 η αύξηση της ζήτησης σύμφωνα με το ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) έφθασε στο 76%, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν σε μεταμοσχεύσεις τριχών στο πρόσωπο (φρύδια, γένια, μουστάκια), αφού από το 2012 μέχρι το 2015 μεταμοσχεύσεις αυξήθηκαν κατά 196%.
Η ραγδαία αυτή άνοδος των ατόμων που προχωρούν σε μεταμόσχευση σχετίζεται στα βελτιωμένα αποτελέσματα που  προσφέρει η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, η οποία και έχει καταστήσει εφικτή τη μεταμόσχευση μαλλιών όχι μόνο στο κεφάλι, αλλά και στα φρύδια, τα γένια και το μουστάκι.
"Είναι γεγονός πως  η εξέλιξη της ιατρικής στον τομέα των μεταμοσχεύσεων  μαλλιών σε συνδυασμό με νέες τεχνικές-μεθόδους έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα και δημιουργούν νέα δεδομένα" τονίζει ο πλαστικός χειρουργός, μέλος της ISHRS και επιστημονικός διευθυντής  της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, Δρ. Αναστάσιος Βεκρής.
Μεταμόσχευση Φρυδιών- Γενιών 
Όπως εξηγεί ο κ. Βεκρής, που είναι από τους κορυφαίους στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, στην μεταμόσχευση φρυδιών με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUE μεταφέρουμε τριχοθυλάκια από το υγιές σημείο του τριχωτού της κεφαλής στην περιοχή των φρυδιών, αποκαθιστώντας συγγενή έλλειψη φρυδιών ή προηγούμενα τραύματα που είχαν δημιουργήσει ουλές.
Η τεχνική FUE, λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης της, επιτρέπει να γίνονται μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν απαγορευτικές, όπως χαρακτηριστικά είναι η περιοχή των φρυδιών.
Σύμφωνα με την έρευνα της ISHRS  9 στις 10 οι γυναίκες ενδιαφέρονται για εμφύτευση φρυδιών, ενώ Από την πλευρά τους οι άνδρες εξακολουθούν να είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για μεταμόσχευση μαλλιών. Το 2014 εξάλλου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κατέφυγαν σε επεμβατικές και συντηρητικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης. Ποσοστό αύξησης 64% από το 2006!
 stogiatro.gr
 
Top