Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε την εκπληκτική της πορεία, στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, η Εθνική πόλο ανδρών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου πέτυχαν τον άθλο, δείχνοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Στον μικρό τελικό κόντρα στην Ιταλία του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Σάντρο Καμπάνια η Εθνική ομάδα, με τον Χανιώτη Μανώλη Μυλωνάκη ξανά στις βασικές επιλογές (πέτυχε 2 γκολ), προηγήθηκε με 4-2, 6-4 και 7-5.

Οι Ιταλοί μείωσαν στην εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου και με ένα πέναλτι-δώρο των διαιτητών 4’ και 26’’ πριν το φινάλε ισοφάρισαν σε 7-7. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει δύο φορές τον παίκτη παραπάνω και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί η Ιταλία αστόχησε δύο φορές (ένα δοκάρι και μία απόκρουση του Φλέγκα) και η Εθνική ανέβηκε στο βάθρο με το γκολ του Βλαχόπουλου, που της εξασφάλισε και το… εισιτήριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, του 2016.

Τα πέναλτι:
Φιλιόλι γκολ
Αφρουδάκης γκολ
Βελόττο δοκάρι
Φουντούλης γκολ
Λουόνκο γκολ
Μυλωνάκης γκολ
Ντι Φούλβιο απέκρουσε ο Φλέγκας
Βλαχόπουλος γκολ

Ελλάδα-Ιταλία 11-9
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1, 4-2 (πέν.)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Ι. Φουντούλης 1, Ποντικέας, Χρ. Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 4, Γαλανόπουλος.

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Βελόττο 1, Φιλιόλι 3, Τζιορτζέτι, Φοντέλι 1, Τζιάκοπο, Πρεσούτι, Τζίτο, Λουόγκο 1, Αϊκάρντι 2, Μπαράλντι, Ντελ Λούγκο.
 
Top