Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν κι εφέτος τα «Μιαούλεια» στην Ύδρα. Στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ επικεφαλής του τοπικού Ιερού Κλήρου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρής Δρίτσας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος ως εκπρόσωπος του κόμματος της «Νέας Δημοκρατίας», ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Π.Ν. Γεώργιος Γιακουμάκης, ο Κυβερνήτης της φρεγάτας «Σπέτσαι», άγημα τιμών και «μπάντα» του Πολεμικού μας Ναυτικού, ο Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Κόκιος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Νικόλαος  Αλεξίου, εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών Αρχών και των πολιτιστικών φορέων της Ύδρας, ως και πλήθος κόσμου. Τη Λέσχη μας εκπροσώπησε στα «Μιαούλεια 2015» ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θανάσης Ζεύκης επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τον Επίτιμο Πρόεδρο Ευάγγελο Τσιγκάρη, τον Α’ Αντιπρόεδρο Φώτη Γρηγοριάδη και το μέλος του Δ.Σ. Αντώνιο Τζίρμπη.  

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν το Σάββατο το βράδυ η αναπαράσταση της σημαντικής για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 Ναυμαχίας του Γέροντα (που έλαβε χώρα στις 29 Αυγούστου 1824 μεταξύ του Ελληνικού στόλου υπό την αρχηγία του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και του πολυάριθμου Τουρκοαιγυπτιακού) και το κάψιμο της φρεγάτας, ναυαρχίδας της Τυνησιακής μοίρας που συμμετείχε στη ναυμαχία, από Υδραίους μπουρλοτιέρηδες. Ακολούθησε η καύση πυροτεχνημάτων που καταύγασαν τον σκοτεινό ουρανό του νησιού με άπειρα πολύχρωμα αστέρια επί ένα τέταρτο της ώρας και η βραδιά έκλεισε με την εξαιρετική συναυλία του Παντελή Θαλασσινού στο λιμάνι.

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Εφραίμ και λίγο αργότερα επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο. Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στον χώρο της προβλήτας της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας, όπου έλαβε χώρα  ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμήν των Ναυμάχων του 1821 και ακολούθησαν τιμητικοί χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. καπετάν Θανάσης Ζεύκης είχε τη μεγάλη χαρά και τιμή να καταθέσει στεφάνους εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης και των αποφοίτων της ιστορικής Σχολής Πλοιάρχων (σήμερα Ακαδημίας Ε.Ν.) Ύδρας, τόσο στον ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο όσο και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την Ακαδημία Ε.Ν., ως ελάχιστο δείγμα τιμής, ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης των θυσιών των επωνύμων και αφανών ηρώων ναυμάχων του 1821.

Κλείνοντας το Δελτίο μας θεωρούμε απαραίτητο να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια προς τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη και τους συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση των φετινών «Μιαούλειων» και αναφερόμενοι ιδιαιτέρως στον Τελετάρχη των εκδηλώσεων κ. Γεώργιο Μουνδρέα, να προσθέσουμε ότι η εκτέλεση των καθηκόντων του ήταν από κάθε πλευρά άψογη και η συμβολή του στην επιτυχία των εκδηλώσεων σημαντική. 

                                                                           Θανάσης Ζεύκης
                                                                              Πρόεδρος Δ.Σ.

 
Top