Ένα δημοσίευμα που ήθελε να τρομοκρατήσει τους Έλληνες, μετά την λαοθάλασσα στο Σύνταγμα δημοσιεύουν οι Financial Times, 

το οποίο αναφέρει πως οι ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με την κυβέρνηση ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα πιθανό κούρεμα των καταθέσεων, υπό το φόβο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

Μάλιστα, οι Financial Times επικαλούνται για το ρεπορτάζ τους, επιχειρηματίες και τραπεζίτες με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με τα σχέδια που αναφέρει το δημοσίευμα, θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων τουλάχιστον 30% και για ποσά άνω των 8.000 ευρώ. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στους Financial Times πως αυτό το σχέδιο και σενάριο αφορά τουλάχιστον μία τράπεζα από τις 4 συστημικές που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Η πηγή της εφημερίδας σημειώνει πως αυτό το κούρεμα θα συμβεί μετά την υπογραφή συμφωνίας (δηλαδή σίγουρα αν Ψηφίσετε ΝΑΙ) και την επιστροφή της χώρας μας σε πρόγραμμα διάσωσης και θα αφορά μία προσπάθεια συνολικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, αξιωματούχοι της ευρωζώνης αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και πως δεν είναι αρμόδιοι για κάτι τέτοιο, δείχνοντας προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με παρέμβασή της στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη χαρακτήρισε το συγκεκριμένο δημοσίευμα εκ του πονηρού. Διέψευσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο, λέγοντας πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες και "ως εκ τούτου αυτά τα σενάρια είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας".

 
Top