Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις διαδρομές. Παρακάτω η Insurancemarket.gr παραθέτει 7 συμβουλές για το καλοκαίρι που κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει:

Καυτό τιμόνι;

Προλάβετε το κάψιμο των χεριών σας με αυτό το τέχνασμα: Γυρίστε τον τροχό κατά 180 μοίρες πριν βγείτε έξω από το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, η πλευρά που αγγίζετε όταν οδηγείτε, θα παραμείνει στη σκιά!

Ζεστό εσωτερικό;

Δροσιστείτε πιο γρήγορα οδηγώντας με κατεβασμένα τα παράθυρα και τον αέρα στο δυνατό ώστε ο ζεστός αέρας να αναγκαστεί να βγει έξω και να κυκλοφορήσει ο δροσερός.
Σε λίγα λεπτά, ο αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα είναι περίπου στην ίδια θερμοκρασία με τον αέρα έξω, οπότε κλείνετε τα παράθυρα.

Καθίσματα που μυρίζουν;

Ένα ζεστό αυτοκίνητο μπορεί επίσης να σημαίνει ένα δύσοσμο αυτοκίνητο. Για να απαλλαγείτε, κολλήστε ένα φύλλο στεγνωτηρίου πάνω στον κλιματισμό.
Όταν ανοίξετε το a/c, ο χώρος θα αρωματιστεί. Για μέγιστη απόσμηση, τοποθετήστε ένα κουτί με αρωματικά φύλλα στεγνωτηρίου κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού!

Χαλασμένο a/c;

Αν o κλιματισμός του αυτοκινήτου σας δεν λειτουργεί ή απλά χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση, δοκιμάστε ένα ηλιακό ανεμιστήρα αυτοκινήτου. Αυτές οι μικρές συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν στο παράθυρο και αποβάλουν τον θερμό αέρα από το αυτοκίνητο ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν τη συνεχή κυκλοφορία του.
Σημείωση: Δεν ενδείκνυται η τοποθέτησή τους σε φιμέ παράθυρα καθώς επηρεάζουν τη λειτουργία τους.

Σκασμένο ελαστικό;

Προετοιμάσου! Τα ελαστικά είναι πιο επιρρεπή κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες επειδή βρίσκονται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους πάνω σε καυτό οδόστρωμα, με βαρύτερα φορτία. Τα μη επαρκώς φουσκωμένα ελαστικά βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς η έλλειψη πίεσης τα στρεσάρει ακόμα περισσότερο. Γι΄αυτό το λόγο πρέπει να ελέγχετε περιοδικά το πέλμα τους.
Πώς; βάλτε ένα ευρώ στο αυλάκι τους! Εάν μπορείτε να δείτε την χρυσή του άκρη, σημαίνει ότι έχουν φθαρεί και ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε.

Υπερθέρμανση του κινητήρα;

Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα χαμηλά επίπεδα ψυκτικού υγρού αυξάνουν τον κίνδυνο υπερθέρμανσης του κινητήρα σας και κάνουν το a/c να δουλεύει υπερωρίες.
Αν δείτε συμπτώματα υπερθέρμανσης του κινητήρα – π.χ. ο μετρητής θερμοκρασίας αυξάνεται,  έχουν ανάψει προειδοποιητικές λυχνίες, αναδύεται από το καπό ατμός - σταματήστε σε ένα ασφαλές μέρος, σβήστε τον κινητήρα και περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν το άνοιγμα του καπό, ώστε να έχει κρυώσει εντελώς.
Αν τα επίπεδα του ψυκτικού υγρού είναι χαμηλά, το γέμισμά του (είναι αυτό με το διαφανές πλαστικό) θα μπορούσε να δώσει λύση, εάν όμως το ρεζερβουάρ είναι τελείως άδειο, μπορεί να έχει υπάρξει διαρροή και θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια τεχνικού

Ηλιόλουστη ημέρα;

Η παραμονή στον ήλιο είναι εξίσου κακή για το αυτοκίνητό σας  όπως είναι για εσάς.
Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει φθορές στο χρώμα καθώς και να ξεθωριάσει τους εσωτερικούς χώρους. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, σταθμεύετε όποτε είναι δυνατόν σε γκαράζ ή επενδύστε σε ένα σκίαστρο.
πηγη
 
Top