"Τα μέτρα που υπερψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι επαίσχυντα και καταστροφικά για το μέλλον των Ελλήνων"...


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗ
Δια της παρούσης, διαχωρίζω τη θέση μου πλήρως από τις θέσεις και τις ενέργειες του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και υποβάλλω την παραίτηση μου από συντονιστής 
Β’ Πειραιά και από μέλος Μνημονιακού σχηματισμού.
Οι αιτιάσεις που δόθηκαν από μεριά του Κινήματος κρίνονται ανεπαρκείς, άστοχες, ελλιπείς , παρελκυστικές και επικίνδυνες. Η εμφάνιση του Προέδρου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν τραγική και απαράδεκτη.
Το δίλημμα που αντιμετωπίζει το Κίνημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ του «Πολιτικώς ορθού» (politically correct) και του Εθνικού Συμφέροντος. Δυστυχώς αυθαίρετα και παρελκυστικά συνδέθηκε το Εθνικό Συμφέρον με την κομματική επιβίωση και το στενά κομματικό συμφέρον. Τα μέτρα που υπερψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι επαίσχυντα και καταστροφικά για το μέλλον των Ελλήνων. Ισχυρίζονται ότι σώζουν την Ελλάδα, άλλα αυτό δε γίνεται αν πεθάνουν οι Έλληνες και αυτά τα Μνημονιακά μέτρα σε αυτό οδηγούν: Στη θανάτωση των Ελλήνων. Διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο, ξεπουλούν Δημόσια περιουσία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμηση η οποία δε θα έρθει ποτέ, οδηγούν χιλιάδες στη μετανάστευση μιας και κανείς δε θα μπορεί να επιβιώσει με τετρακόσια ευρώ όταν και αν βρει εργασία στην πιο ακριβή αγορά της Ε.Ε. Οι αυτοκτονίες θα ενταθούν και οι πλειστηριασμοί θα εκτελούνται πλέον κατά εκατοντάδες ανά ημέρα. Με αυτά τα δημοσιονομικά εντός των επόμενων πενήντα χρόνων οι Έλληνες θα αποτελούν μία μειοψηφία στον τόπο τους. Τα Μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι γενοκτονικά και σύμφωνα με την Ιδρυτική Διακήρυξη που ακολουθήσαμε και αγωνιστήκαμε, το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης.
Σπρώχνουν την πατρίδα στα χέρια των κερδοσκόπων και έδωσαν νομιμοποίηση και ασυλία στους σκελετούς του παρελθόντος. Επέλεξαν την ολοκληρωτική καταστροφή των τελευταίων Ελλήνων που έμειναν όρθιοι, και κατέστρεψαν όποια προσπάθεια για την ανοικοδόμηση. Επικαλούνται τώρα οργάνωση έστω και τώρα για την επόμενη μέρα και άφησαν να περάσουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες και διαπραγματευτικά και νομικά επιχειρήματα πίεσης κατά των δανειστών, της Ε.Ε, και της Γερμανίας.
Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων (και όχι μόνο), είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με την ιστορία, άλλα προτίμησαν να κρατήσουν θέσεις και προνόμια. Ισχυρίστηκαν ότι πήγαν για έντιμο συμβιβασμό, επικαλέστηκαν συνθηκολόγηση, άλλα το μόνο που πέτυχαν ήταν η χείριστη παράδοση. Ακόμα και αν είχαμε ηττηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, τέτοια μέτρα δε θα μεταχειρίζονταν οι νικητές. Το αποτέλεσμα κρίνεται ως μίνι Μικρασιατική καταστροφή και έχουν το θράσος να επικαλούνται τις νέες μάχες που θα δώσουν.
Στη Β’ Πειραιά, τη δεύτερη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα με το υψηλότερο ποσοστό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν «ανιστόρητους» τους πολίτες οι οποίοι δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία και αποφάσισαν να θέσουν πιο ψηλά την αξιοπρέπεια από το συμφέρον, αντίθετα δηλαδή από ότι έπραξαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η ιστορία και η Ελλάδα πίστωσε, και σε αυτόν το λογαριασμό δεν θέλω να έχω καμία συμμετοχή. Παραμένω απλός στρατιώτης της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τα ιδανικά μας.
Πλαφουντζής Ελευθέριος
 
Top