
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΚΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, υπογράμμισε, ότι «από το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρείται αναστροφή της αρνητικής τάσης στο μέτωπο των κρατήσεων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα και ανάσχεση των ακυρώσεων, που όπως είπε δεν ήταν και το βασικό πρόβλημα των προηγούμενων 15 ημερών. Πλέον μπαίνουν κρατήσεις στα συστήματα». Ωστόσο, «δεν έχει αποκατασταθεί ο ρυθμός έτσι όπως θα ήταν το φυσιολογικό αυτή την περίοδο, αλλά η τάση είναι αυξητική. Βέβαια «για τις επόμενες μέρες θα μιλάμε για ομαλοποίηση» συμπλήρωσε.
Ο κ. Ρέτσος κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικό το άνοιγμα των τραπεζών, καθώς τονίζει ότι «όταν συμβεί και αυτό, θα είναι ένα μήνυμα προς τους έξω ότι η κατάσταση βαίνει προς πλήρη ομαλοποίηση»., ενώ σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, σημειώνει ότι «με όσα έχουν συμβεί δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο ρεκόρ εφέτος και ο πήχυς για τους ξενοδόχους είναι στα περυσινά δεδομένα. Αν πετύχουμε τις 24 εκατομμύρια αφίξεις θα είναι επιτυχία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Ελλάδας, Λύσσανδρος Τσιλίδης τόνισε ότι «ο ρυθμός των κρατήσεων θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα», ενώ ο Νικόλας Κελαϊδίτης, τουριστικός πράκτορας, εκτίμησε ότι η τουριστική σαιζόν θα επεκταθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου, λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρατηρείται. «Ζήτηση για την Ελλάδα υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κελαϊδίτης
πηγη altsantiri.gr