Από το Σύλλογο Νεφροπαθών Νομού Θεσσαλονίκης Γραφείο ΠΟΝ Μακεδονίας Θράκης αναφέρεται πως :  "Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται η έκδοση υπουργικής απόφασης από τον Υπουργό Υγείας για την διακίνηση των ακριβών φαρμακευτικών σκευασμάτων, όχι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά από τα ιδιωτικά φαρμακεία, αρχής γενομένης από τα φάρμακα για την σκλήρυνση κατά πλάκας. 

Από ότι φαίνεται η δικαιολογία είναι ότι ‘’θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς’’. Στην πραγματικότητα όμως κρύβονται οργανωμένα συμφέροντα στο χώρο του φάρμακου που στην αναμπουμπούλα της κρίσης ως άλλοι λύκοι εποφθαλμιούν τα χρήματα του Ελληνικού λαού, στήνοντας και αξιοποιώντας λόμπι στο Υπουργείο υγείας.
     
Ποιοι κερδίζουν από την υπό έκδοση Υπουργική απόφαση; Σίγουρα όχι οι ασθενείς αφού για τα φάρμακα υψηλού κόστους τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εκτελούν εξάμηνες συνταγές άπαξ και μάλιστα όπου χρειάζεται και με αποστολή στο σπίτι. Σίγουρα όχι ο πολύπαθος κρατικός κορβανάς αφού τα ακριβά φάρμακα τα προμηθεύεται ο ΕΟΠΥΥ 40% φτηνότερα από ότι ο ιδιωτικός τομέας. Σίγουρα όχι το φαρμακείο της γειτονιάς αφού δεν μπορεί καλύψει το κόστος των ακριβών φαρμάκων. ΑΥΤΟΙ λοιπόν που κερδίζουν είναι οι νέοι μαυραγορίτες της υγείας που θα εμπορευτούν την ανάγκη για ζωή, στερώντας τα αναγκαία αλλά και ακριβά φάρμακα από τους Έλληνες ασθενείς, είτε δημιουργώντας τεχνικές ελλείψεις στην αγορά, είτε προχωρώντας σε παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων.
     
Μια τέτοια Υπουργική απόφαση θα είναι η αρχή του τέλους για φθηνό για το κράτος και ποιοτικό φάρμακο που θα καλύπτει πλήρως και δωρεάν τις ανάγκες των ασθενών και θα οδηγήσει ειδικά τους νεφροπαθείς στον αφανισμό. Οι οργανώσεις μας όπως και όλες σχεδόν των χρόνια πασχόντων δώσανε σκληρές μάχες με κάθε λογής συμφέροντα, αλλά και τρικλοποδιές που έβαζαν υπουργικοί σύμβουλοι, για να κρατηθούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανοικτά και μάλιστα με λειτουργίες που να εξυπηρετούν με αξιοπρέπεια πλήρως τις ανάγκες μας.
    
Στην σημερινή συγκυρία είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ οποιαδήποτε  προσπάθεια αποδυνάμωσης των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή να σταθεί στο ύψος του, να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες, να μείνει μακριά από τα παιχνίδια των οικονομικών συμφερόντων και να αφιερώσει χρόνο στα πραγματικά προβλήματα της υγείας που στοιχίζουν κάθε μέρα ανθρώπινες ζωές και όχι καταθέσεις στην Ελβετία."
 
Top