
Σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία, η οποία δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «Heart», πως η υψηλή κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο μελλοντικών καρδιαγγειακών επεισοδίων.
Οι επιστήμονες αξιολόγησαν αποτελέσματα και στοιχεία από 8 μελέτες που έγιναν τα τελευταία 12 χρόνια σε πληθυσμό 158.000 ατόμων αναφορικά με τη σχέση της σοκολάτας και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Παρατήρησαν ότι το 20% των συμμετεχόντων δεν έτρωσε ποτέ σοκολάτα, ενώ από τους υπόλοιπους η μέση ημερήσια κατανάλωση ήταν 7gr ενώ υπήρχαν και άτομα που έφταναν τα 100gr κατανάλωσης ημερησίως.
Η ανάλυση έδειξε ότι αυτή η τελευταία ομάδα, που έτρωγε την περισσότερη σοκολάτα, αποτελείτο κυρίως από νεότερα άτομα, με μικρότερο βάρος, μικρότερη αρτηριακή πίεση και λιγότερες πρωτεΐνες λόγω φλεγμονής, ενώ ασκούνταν περισσότερο – όλοι παράγοντες που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Τα άτομα που έτρωγαν πολύ σοκολάτα μείωναν κατά 11% το κίνδυνο να εμφανίσουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα, είχαν 25% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από ένα τέτοιο νόσημα ενώ παρουσίαζαν και κατά 23% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες τα οφέλη αυτά δεν παρατηρήθηκαν μόνο στην κατανάλωση μαύρης σοκολάτας αλλά και στην κατανάλωση σοκολάτας γάλακτος.
Ναυτεμπορική