ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΟΙΚ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Σήμερα ψηφίστηκε το μίνι φορολογικο νομοσχεδιο, και μετά την παραδοχη του υφυπουργου κ. Μαρδα, μετά απο σχετικη ερωτηση εκπροσωπου της ομαδας μας στην εκπομπη "ΕΝΙΚΟΣ" οτι η αγωγη μας εχει βαση λογω της ολιγωριας της κυβερνησης , το θέμα ειναι το πλεον επικαιρο. Ακολουθει το Δ.Τ.  της Ομάδας Λογιστων Φοροτεχνικών για την αγωγή τους εναντίον του ΥΠΟΙΚ με τη διαδικασια της "προτυπης δίκης" και  συνημμενα το κειμενο της αγωγης.

Κατατέθηκε την Παρασκευή 29 05 2015 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών από τον δικηγόρο κ.Χαράλαμπο Γ.Χρυσανθάκη και την συνεργάτη του κ. Ελένη-Μαρία Φ.Καυμενάκη το δικόγραφο της Αγωγής των Λογιστών-Φοροτεχνικών εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 10899/2015 με σκοπό να ακολουθηθεί η διαδικασία της «πρότυπης-πιλοτικής» δίκης, που ενεργοποιείται σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος με συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων ( επί του συγκεκριμένου, αφορά όλους  τους φορολογικά υπόχρεους )  και κρίνεται επιτακτικό  να οριστεί αμεσα νομολογιακη γραμμη.
Το σκεπτικό της Αγωγής είναι ότι το Ελληνικό Δημόσιο με τις πράξεις και παραλείψεις του παρεμβαίνει στην άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστη  Φοροτεχνικού  υποχρεώνοντας μας να εργαζόμαστε υπό συνθήκες αδικαιολόγητα δυσμενείς ,κατά παράβαση όχι μόνο των άρθρων 5 παρ.1 και 22 Συντ. και 57 Α.Κ αλλά και των άρθρων 1 και 31 παρ.1 και 2 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε με τα οποία διασφαλίζεται το δικαίωμα σε εργασία υπό συνθήκες αξιοπρέπειας ,με σεβασμό στην ασφάλεια και την υγεία.
Για το τρέχον έτος σειρά ζητημάτων παραμένουν μέχρι σήμερα ανεπίλυτα ή σε αναμονή νέων διευκρινίσεων, ώστε για το μεγαλύτερο μέρος των φορολογούμενων να εξακολουθεί να είναι ανέφικτη η υποβολή δήλωσης και να συσσωρεύεται ο αριθμός των εκκρεμών δηλώσεων ακόμη πιο κοντά στην καταληκτική ημερομηνία ( ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα 16/6, μόλις 14 ημέρες πριν τη λήξη υποβολης, η Υφυπουργός καταθέτει προς ψήφιση "μίνι φορολογικό νομοσχέδιο" το οποίο ανατρέπει τις διατάξεις για θέματα που αφορούν τη  φορολογική νομοθεσία  ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ).  Αποτέλεσμα θα είναι, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις η υπερφόρτωση του συστήματος,  οι συνεχείς διακοπές στη λειτουργία του και η αδικαιολογητη και με ευθύνη της Δημόσιας Διοίκησης,   επιβάρυνση των φορολογουμένων αλλά και των συνυπεύθυνων επαγγελματιων λογιστων με επιπροσθετες χρηματικες ποινές, εξαθλιώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη εξοντωμένη οικονομικά, ελληνική κοινωνία.
Την αγωγή συνυπογράφουν 110 αδειούχοι λογιστες  φοροτεχνικοί  από ολη την Ελλαδα και είναι η πρώτη που κατατίθεται από εκπροσώπους του κλάδου στα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

 
Top