Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να βάλετε στις παγοθήκες σας και να διευκολύνουν...
πολύ την καθημερινότητά σας. Διαλέξαμε 8 από τα καλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε.
Καφές
σε παγάκια Σε κανέναν δεν αρέσει ο καφές που έχει αραιώσει από τα παγάκια που λιώνουν. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τον ξεφορτωθείτε για πάντα φτιάχνοντας παγάκια με γαλλικό καφέ. Έτσι, όταν λιώνουν, ο καφές σας δεν θα αραιώνει καθόλου. Ίσα-ίσα που θα ενισχύεται η γεύση του!
Παγάκια φρούτων
Φτιάξτε παγάκια από χυμούς φρούτων (ή και ολόκληρα κομμάτια φρούτων) ώστε να τα συνοδεύετε με τους χυμούς σας ή τη λεμονάδα σας. Τα παγάκια φρούτων ταιριάζουν πολύ και σε smoothies.
Μέντα
Αν είστε ακόμα πιο μερακλής και σας αρέσουν τα κοκτέιλ, φτιάξτε παγάκια μέντας τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο μοχίτο ή σε διάφορα άλλα κοκτέιλ.
Διακόσμηση
Φτιάξτε παγάκια με λουλούδια τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το μπολ με τα παγάκια σας. Απλά ενημερώστε τους καλεσμένους πως αυτά τα παγάκια είναι μόνο για ντεκόρ.
Παγάκια κρασιού
Κανείς δεν βάζει παγάκια στο κρασί του (καθώς αραιώνει και αλλάζει η γεύση του). Τι θα γινόταν όμως αν χρησιμοποιούσατε παγάκια κρασιού; Δροσερό, και καθόλου αραιωμένο κρασί. Επίσης, τα παγάκια αυτά είναι η τέλεια λύση για μελλοντική χρήση στο φαγητό, αφού έτσι το κρασί δεν πρόκειται να χαλάσει. Οπότε, αν σας περισσέψει λίγο κρασί σε κάποιο μπουκάλι, κάντε το παγάκια για μελλοντική χρήση στο μαγείρεμα.
Φτιάξτε παγωτό Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα για να φτιάξετε παγωτό. Μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορες γεύσεις και να σερβίρετε στον κάθε καλεσμένο σας 4 ή 6 παγάκια παγωτού με γαρνίρισμα της επιλογής σας.
Παγάκια αλόης
Η αλόη είναι πάντα χρήσιμη σε ένα σπίτι και καλό είναι να έχετε πάντα έτοιμη αλόη για γρήγορη χρήση. Βάλτε χυμό αλόης σε παγοθήκες και αφήστε να παγώσουν. Χρησιμοποιήστε σε περίπτωση καψίματος ή τσιμπήματος από έντομο.
Μυρωδικά
Παγώστε τα βότανα και τα μυρωδικά σας για να τα χρησιμοποιείτε πιο εύκολα στη μαγειρική. Επίσης, μπορείτε να κάνετε τους συνδυασμούς που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα παγώνετε ένα ένα (και να σας πιάνουν και πολύ χώρο στην κατάψυξη).