Νέο σκάνδαλο προέκυψε για την κυβέρνηση με την VIP πτήση του υφυπουργού Άμυνας Τόσκα με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο, καθώς...η αντιπολίτευση κάνει λόγο για χυδαία κοινωνική πρόκληση και ζητά να μάθει πόσο ακριβώς  κόστισε η συγκεκριμένη πτήση στον Έλληνα φορολογούμενο.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση ζητώντας εξηγήσεις για την ενέργεια του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Τόσκα να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ (!) για επίσκεψή του στο Αίγιο.

Το θέμα ανέδειξε το «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής και επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Τόσκας ο οποίος όμως αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες φορολογούμενους για την ενέργειά του να σηκώσει το μοναδικό εν λειτουργία ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για μια διαδρομή που με το υπουργικό του ΙΧ θα κάλυπτε εντός μιάμισης ώρας, ζήτησε τα ρέστα μιλώντας για… μονταζιέρες!

Ο βουλευτής της ΝΔ καλεί τον προϊσταμενο του κ. Τόσκα υπουργό, κ. Πάνο Καμμένο να εξηγήσει «γιατί ο Υφυπουργός επέλεξε να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του στο Αίγιο, που ουδεμία σχέση έχει η χρηστικότητα των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ με την προκειμένη περίπτωση χρήσης του από τον Υφυπουργό» ενώ παραθέτει και τα εξής ερωτήματα:

– Για ποιους λόγους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας επέλεξε ως μέσο μεταφοράς στο Αίγιο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ εφόσον μάλιστα έχει στην διάθεσή του το υπηρεσιακό όχημα;

– Ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν έγκριση για τη μεταφορά του Υφυπουργού με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ;

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη για την αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και την απάντηση του κ. Τόσκα που αντί να αναδιπλωθεί, επέλεξε την οδό των ύβρεων και των απειλών:

– Από πού προβλέπεται και σε ποιες περιπτώσεις ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός, ο Υφυπουργός ή γενικά κάποιο μέλος της εκάστοτε Κυβέρνησης να μπορεί να κάνει χρήση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ;

– Πόσο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη η πτήση του Υφυπουργού με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ;

– Θεωρείται ότι αποτελεί κοινωνική πρόκληση η μεταφορά του Υφυπουργού με ελικόπτερό του ΕΚΑΒ στο Αίγιο, κ. Υπουργέ;

– Θεωρείται ότι τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ πρέπει να χρησιμοποιούνται για τέτοιου είδους μεταφορές που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν έκτακτη ανάγκη ή θέμα κινδύνου ανθρώπινης ζωής;

– Ποια είναι η άποψη του Υπουργού Υγείας για τη χρήση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στη συγκεκριμένη περίπτωση;»
 
Top