«Ο Πειραιάς υποδέχεται τους αγώνες Kayak Greece στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που θα γίνουν στην πόλη μας αυτό το διήμερο, για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην πόλη μας την πρωτοβουλία αυτή, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή για τους δημότες και τους επισκέπτες μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Kayak Greece είναι μια διοργάνωση με επίκεντρο τον αθλητισμό, αλλά με πολλές παραμέτρους που αφορούν στην τουριστική προβολή της πόλης, στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά».

Λόγια του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, στο μήνυμά του για τους αγώνες καγιάκ που θα γίνουν αύριο Κυριακή στο Μικρολίμανο…

«Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει δυναμικά το μαζικό αθλητισμό επιδιώκοντας να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες για άθληση στους δημότες, ιδιαίτερα στα παιδιά και τη νεολαία. Με τους αγώνες Kayak Greece ανοίγει η αυλαία για αθλητικές διοργανώσεις και στη θάλασσα του Πειραιά, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, καθώς η θάλασσα αποτελεί για την πόλη μας πηγή ανάπτυξης και ευημερίας. Καλώ όλους τους Πειραιώτες να δώσουν το παρών σε αυτή την διοργάνωση, όπου θα έχουν την δυνατότητα εκτός των άλλων, να παρακολουθήσουν θεαματικά αγωνίσματα στο νερό και να λάβουν μέρος σε περιβαλλοντικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς, για το kayak Greece. Διασυλλογικός αγώνας κάνοε – καγιάκ σπριντ, όλων των κατηγοριών, με την επωνυμία «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015», που διοργανώνεται από τις 11:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. με την συνεργασία του ΝΑΣ και του Δήμου Πειραιά. Διοργάνωση που θα ξεκινήσει από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου και είναι το απόλυτο καγιάκ event. Μια εκδήλωση που γίνεται με την αιγίδα της Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Κ.-Κ.) και συμπεριλαμβάνει ένα νέο εντυπωσιακό άθλημα-αγώνισμα, το «Dragging Wakeboards», που διεξάγεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Αγώνισμα που τετραπλά καγιάκ (Κ4) έχουν δεμένους στην πρύμνη τους αθλητές του Wakeboard.

Είναι ο δεύτερος αγώνας της σειράς του Kayak Greece 2015, μιας και έχει προηγηθεί η διοργάνωση στον Πόρο, 09-10 Μαΐου και θα ακολουθήσει ο τρίτος αγώνας της χρονιάς, 19-20 Σεπτεμβρίου, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Μια σειρά αγώνων που έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και στόχος είναι η στήριξη του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και παράλληλα η τίμηση της μνήμης του εκλιπόντος παγκόσμιου πρωταθλητή του αθλήματος, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Μια προσπάθεια που βρήκε από το ξεκίνημά της πολλούς υποστηρικτές. Χορηγοί είναι μεταξύ άλλων: Samsung, Chiquita, Uteco, Cannibals Kayak House, Kalousos Medical Equipment.
 
Top