Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αρνήθηκε ότι έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό τον Μάρτιο, κατά την περίοδο που είχε αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα.
«Εβγαλα κάποιο ποσό στο εξωτερικό τον Νοέμβρη-Δεκέμβρη. Μετά τον Ιανουάριο δεν υπάρχει η παραμικρή τέτοια κίνηση». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στο δημοσίευμα της Bild που ανέφερε ότι αυτός είναι το μέλος της ελληνικής κυβέρνησης που έβγαλε στο εξωτερικό τον Μάρτιο 80.000 ευρώ (πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» ανέφερε ότι αναπληρωτής υπουργός έβγαλε τον Μάρτιο στο εξωτερικό 80.000 ευρώ).
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με αφορμή το δημοσίευμα της Bild, ο κ. Μάρδας είπε αρχικά ότι θα προβεί στις εξής κινήσεις: Πρώτον, θα καταθέσει αντίγραφο του πόθεν έσχες του, δεύτερον, θα ζητήσει από τη Eurobank κίνηση των λογαριασμών του από τον Ιανουάριο και μετά θα την καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού και, τρίτον, θα ζητήσει από την ίδια τράπεζα βεβαίωση ότι από τον Ιανουάριο και μετά δεν υπάρχει τέτοια κίνηση (σ.σ.: έμβασμα στο εξωτερικό).
Ερωτώμενος από τον Γιώργο Παπαδάκη αν αυτό σημαίνει ότι έχει χρήματα στο  εξωτερικό, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι τα χρήματα που μεταβιβάζονται μέσω τραπεζικού συστήματος είναι νόμιμα, «φορολογημένα κανονικότατα».
Οσον αφορά το πότε ήταν η τελευταία φορά που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Ηταν Νοέμβρης-Δεκέμβρης. Εστειλα πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό γιατί ήταν να φύγει η κόρη μου, να πάει να κάνει μεταπτυχιακό. Δεν έχει σχέση με τράπεζα στο Λουξεμβούργο». Και κατέληξε: «Μετά τον Γενάρη δεν έγινε καμία κίνηση».
Ο κ. Μάρδας ανέφερε επίσης ότι θα κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Bild και ακόμη ενός ελληνικού μέσου ενημέρωσης που έγραψε το όνομά του.
Δεν είμαι ένοχος επειδή θέλω να χρηματοδοτήσω τις σπουδές της κόρης μου
Μιλώντας λίγο αργότερα στο Mega, ο Δημήτρης Μάρδας είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:
«Δεν υφίσταται τέτοια μετακίνηση στο όνομά μου».
Ούτε εσείς ούτε η γυναίκα σας;
Ουδείς. Υπήρχε ένα μικρό ποσό σε προηγούμενη περίοδο.
- Τι ποσό;
30.000 - 40.000 υπολογίσαμε για δύο χρόνια σπουδές.
- Πότε έγινε η μεταφορά;
Δεν ξέρω πότε έγινε, η κόρη μου ήθελε να φύγει. Είναι δηλωμένο στο πόθεν έσχες σε προηγούμενες περιόδους. Είναι και φορολογημένα. Οι λογαριασμοί μου το δείχνουν. Δεν νομίζω ότι είμαι ένοχος επειδή θέλω να χρηματοδοτήσω τις σπουδές της κόρης μου.
Το δημοσίευμα της Bild
Η γερμανική εφημερίδα Bild σε σημερινό της δημοσίευμα γράφει πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είναι αυτός που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό τον Μάρτιο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, «ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους... Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη"».
Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές.
Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή.
Ο Μάρδας αρνήθηκε να κάνει σχόλια σε ερωτήσεις της Bild».
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Μάρδα στον ΑΝΤ1. Το βίντεο είναι από το avgi.gr






Πηγή
 
Top