Με τίτλο: "Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών: Ο Απών Καθηγητής", ο Economist στρέφεται με νέο άρθρο του κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

"Ο κ. Βαρουφάκης που κυκλοφορεί με πέτσινα τζάκετ δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής ούτε στους ομολόγους του, τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Τους κάνει διαλέξεις και επιδεικνύει μικρό ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας", επισημαίνεται στο άρθρο και προστίθεται: "Είναι βαθιά απρόθυμος να περάσει οποιαδήποτε από τις "κόκκινες γραμμές" του ΣΥΡΙΖΑ: όχι άλλες περικοπές σε συντάξεις, όχι άλλες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, όχι άλλες αυξήσεις στους προστιθέμενους φόρους και όχι ιδιωτικοποιήσεις εκτός από κάποιες ελάχιστες που έχουν ήδη δρομολογηθεί".

"Και όπως το θέτει ένας καθηγητής οικονομικών, συνάδελφος του κ. Βαρουφάκη 'αντιθέτως προς τους προκατόχους του, ο Γιάνης δεν ενδιαφέρεται να διαχειριστεί την ελληνική οικονομία. Αυτό που πραγματικά απολαμβάνει, είναι να παίζει διαπραγματευτικά παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού'", καταλήγει ο Economist.

 
Top