Αυτή τη φορά ο κόμπος έχει, κυριολεκτικά, φτάσει στο χτένι. 

Το Κράτος έχει πλέον άδεια ταμεία και η κίνηση για ρευστότητα μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική κατάθεση των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος δείχνει ότι πλέον μιλάμε για την ύστατη λύση του εσωτερικού δανεισμού προκειμένου να μην υπάρξει στάση πληρωμών.

Κύριο μέλημα της Κυβέρνησης να κερδίσει μερικές έστω ημέρες, να μπορέσει να πληρώσει στο τέλος του μήνα μισθούς και συντάξεις και να μην υπάρξει έτσι κοινωνική αναταραχή στην κρισιμότερη περίοδο των διαπραγματεύσεων και ενώ διαφαίνεται ένα αμυδρό έστω φως στην άκρη του τούνελ.

Η κίνηση αυτή ωστόσο δεν εξασφαλίζει πολλά χρήματα οπως διαβάζουμε στο newsit.gr
. Το ποσό υπολογίζεται μεταξύ ενός και ενός εκατομμυρίου διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό δηλαδή που αρκεί μόνο για μισθούς και συντάξεις.

Προς το παρόν και για να μην δημιουργηθούν άλλα πιο σημαντικά ίσως προβλήματα στο μέλλον δεν μπαίνει χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων, αλλά και των εταιρειών του Δημοσίου στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο και βρίσκονται σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης.

Ωστόσο με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες να καθυστερούν, πολλούς να τοποθετούν την όποια απόφαση στο πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου και όχι πλέον τον Απρίλιο η κατάσταση γίνεται καθημερινά χειρότερη.
 
Top