“Όταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά προβλήματα, απαιτούνται εθνικές συναινέσεις. Κι αυτές οι συναινέσεις δεν γίνονται χωρίς τη συμμετοχή της κυβέρνησης. Καλώ, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να συζητήσουμε το θέμα των διαπραγματεύσεων και το θέμα της πορείας της χώρας στην ΕΕ.”

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το μεσημέρι στον Αντ1 Κύπρου στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι έχει μπροστά του ένα βουνό που φαίνεται από τις καθυστερήσεις ότι δεν ξέρει πως να το υπερβεί, καλό θα είναι να ακούσει και τους άλλους αρχηγούς”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι πρόθυμος για συναντηθεί με κάποια κόμματα και κάποιους μόνο πολιτικούς αρχηγούς. “Συναντήσεις”, όπως είπε “μπορεί να γίνονται αλλά όταν μιλάμε για την μεγάλη υπόθεση των σχέσεων μας με την ΕΕ σε αυτή τη συνάντηση πρέπει να είμαστε όλοι μαζί”.

Διέψευσε για άλλη μια φορά ότι έγινε συνάντηση με τον κ.Σαμαρά και είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Ποταμιού.

Καλούμενος να απαντήσει στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας διέψευσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού μέχρι σήμερα, αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι θα αναφερθεί μόνο στο έργο των υπουργών της κυβέρνησης των οποίων οι προτεραιότητες πολλές φορές είναι σε λάθος κατεύθυνση. Κι ανέφερε ενδεικτικά την υπόθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που μας οδηγεί στη σύγκρουση με τους συμμάχους μας, τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς.

Είπε χαρακτηριστικά ότι και ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό ότι δεν θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα αυτές οι επιλεκτικές ρυθμίσεις για τις φυλακές και θα έπρεπε πάνω από όλα να υπερασπιστεί τις σχέσεις μας με τους συμμάχους μας ιδιαίτερα αυτή την ώρα. Η Ελλάδα, όπως είπε, έχει μεγάλη ανάγκη την Αμερική του Μπάρακ Ομπάμα ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που πρέπει να διεξάγει σκληρές διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία είπε ότι το Ποτάμι υπερασπίζεται μια ανεξάρτητη πολιτική με πολλούς συμμάχους και τους Ρώσους και τους Κινέζους, γι’ αυτό ο ίδιος ως επικεφαλής έχει συχνή επαφή και με την ρωσική και την κινεζική πλευρά.

Αυτό που θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η Κυβέρνηση είναι τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι μας θέλουν ως Ευρωπαϊκή δύναμη και στην υποθετική περίπτωση που η Ελλάδα πάψει να είναι μέλος της ΕΕ, δεν θα έχουν κανέναν λόγο ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Κινέζοι να επιζητούν τη σύσφιξη των σχέσεων με την Ελλάδα.

 
Top