Χαμός στη Βουλή: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν αποχώρηση Κατρούγκαλου
Μπάχαλο επικρατεί στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη απολυμένων.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έθεσαν...
ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για την αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο που εισηγείται το νομοσχέδιο επικαλούμενοι τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει συνάψει ως νομικός ιδιωτικά συμφωνητικά με εργαζόμενους που δικαιώνονται από τις προωθούμενες διατάξεις. Ζήτησαν μάλιστα αντι του κ. Κατρούγκαλου να εισηγηθεί και να στηρίξει τον νομοσχέδιο στην επιτροπή και στην Ολομέλεια ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Βασίλης Κικίλιας μίλησε για την «Αριστερά της μπίζνας» και κατηγόρησε τον κ. Κατρούγκαλο πως «εξαργυρώνει τον αντιμνημονιακό του αγώνα».

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε την «καταφανή σύγκρουση συμφερόντων» και εξήγησε ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αποχωρήσει εφόσον  η κυβέρνηση επιμείνει στο να στηρίξει το νομοσχέδιο ο κ. Κατρούγκαλος.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Βούτσης υποστήριξε πλήρως τον κ. Κατρούγκαλο επισημαίνοντας ότι απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του υπουργού. Επέστρεψε μάλιστα το γάντι στην αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι «με άλλους μνημονιακούς πόλους που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων επιχειρούν την αποδόμηση προσώπων αντί να αμφισβητούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Επιδιώκουν – αν είναι δυνατόν – παρενθέσεις. Αυτή η επένδυση δεν θα σταματήσει το έργο της κυβέρνησης». Η απόφαση τελικά να εισηγηθεί το νομοσχέδιο ο κ. Κατρούγκαλος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε αποχώρηση.

Πιο αναλυτικά, το ζήτημα έθεσε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου (ΝΔ) ο οποίος επικαλούμενος το άρθρο 6 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών της κυβέρνησης έθεσε ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ..
 
Top