Τι κι αν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο τους; Ο υπουργός Οικονομικών βρήκε λίγο χρόνο να κάνει το δικό του αστείο λόγω…Πρωταπριλιάς.



Με μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Γιάνης Βαρουφάκηςπαρέπεμπε σε κείμενο της ιστοσελίδας Greek Reporter, το οποίο αποκάλυπτε την εναλλακτική του, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους αποτύχουν.









Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «τη στιγμή που οι πιστωτές της Ελλάδας πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί τους όρους για να προχωρήσει στην χρηματοδότηση ώστε η χώρα να μην χρεοκοπήσει, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μοιάζει να έχει έναν ακόμα άσσο στο μανίκι του».



Ο δεύτερος σπουδαιότερος στοχαστής στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Prospect, εξηγεί το δημοσίευμα, εξέπληξε τους στενότερους συμβούλους του σε μία μυστική συνάντηση όταν είπε: «Αρκετά. Θα χρησιμοποιούμε Bitcoin».



«Πηγές πολύ κοντά στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας δήλωσαν στο Greek Reporter ότι σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε μία μυστική συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ώστε να τους προετοιμάσει σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις στο ερχόμενο Eurogroup αποτύχουν», συνεχίζει το δημοσίευμα.



«Η ανώνυμη πηγή επισήμανε πως όλοι στην αίθουσα κοίταζαν ο ένας τον άλλο έκπληκτοι όταν ο Βαρουφάκης είπε: «Θα πάμε με Bitcoin, θα είμαστε μπροστά από όλες τις οικονομίες του κόσμου και παρότι μπορεί να είναι επώδυνα στην αρχή, η οικονομία της Ελλάδας θα διαπρέψει μακροπρόθεσμα», υπογραμμίζεται.



Όπως ήταν φυσικό, και μέχρι να αποδειχτεί ότι πρόκειται για αστείο, το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών έκανε τον γύρο του Twitter!





 
Top