Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό του Νεπάλ μπορεί να φθάσει τις 10.000, δήλωσε στο Reuters ο πρωθυπουργός της χώρας Σουσίλ Κοϊράλα.

Ο Κοϊράλα πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων διάσωσης και απήθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια σε σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για τη διάσωση και ανακούφιση (του πληθυσμού) και βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Αντιμετωπίζουμε μία πρόκληση και μία πολύ δύσκολη στιγμή για το Νεπάλ» , είπε. Ο τελευταίος επίσημος, και προσωρινός, απολογισμός, αναφέρεται σε 4349 νεκρούς.

Η διεθνής βοήθεια έχει αρχίσει να φτάνει, αλλά ακόμα υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, τροφίμων και σάκων για τις σορούς την ώρα που οι Νεπαλέζοι, καταγγέλλοντας μεγάλη καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας, σκάβουν οι ίδιοι με γυμνά χέρια με την ελπίδα να βρουν ζωντανούς στα ερείπια τους δικούς τους ανθρώπους.

Τα νοσοκομεία δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν τους τεράστιους αριθμούς ανθρώπων που χρειάζονται ιατρική φροντίδα και ακούγονται ήδη παράπονα για καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας.

Πηγή: newsbeast.gr
 
Top