Ψεύτικο φαίνεται ότι είναι (δυστυχώς) το βίντεο που απεικονίζει έναν γυμνό άνδρα να δραπετεύει, χρησιμοποιώντας σεντόνι, από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και το οποίο όπως είναι φυσικό διασκέδασε επί ώρες το διαδίκτυο.

Υποτίθεται ότι το περιστατικό κατέγραψαν Σουηδοί τουρίστες και φυσικά η είδηση δημοσιεύθηκε από πολλά βρετανικά μέσα, με το Μπάκιγχαμ να αρνείται να σχολιάσει, να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για προϊόν μοντάζ.









Η σιωπή του παλατιού φούντωσε τα σενάρια, ωστόσο όπως δείχνουν αρκετές αναλύσεις στο διαδίκτυο, το βίντεο είναι κατασκευασμένο και δεν υπήρξε κάποια "πικάντικη" επίσκεψη στα ανάκτορα.



Η ισχυρότερη απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με μοντάζ, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδαJonrosling.com, η οποία αναλύοντας τα καρέ του βίντεο διαπίστωσε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο κτίριο που απεικονίζεται στο βίντεο και το πραγματικό παλάτι.



















Η ιστοσελίδα διαπιστώνει ότι απεικονίζονται κιονόκρανα, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, αλλά επίσης παρατηρεί διαφορές στη διακόσμηση, στα χρώματα και στις αποστάσεις.





 
Top