Ελεύθεροι πρόκειται να αφεθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, ενώ όσοι περνούν τα σύνορα δεν πρόκειται να συλλαμβάνονται.

Αυτό προβλέπει διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση. Σύμφωνα με την διαταγή, θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Οσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρα, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω «φύλλου πορείας» η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα  για έναν μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.

Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας θα τους δίδεται άδεια παραμονής για άλλους 6 μήνες προκειμένου να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Συνοριακών Φυλάκων, Χ. Παντελίδης, μιλώντας στο δίκτυο ThrakiNet έχει αποκαλύψει ότι θα αφεθούν ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης όλοι οι μετανάστες που έχουν κλείσει 6μηνη παραμονή στα Κέντρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλώσουν διεύθυνση κατοικίας και με την υποχρέωση να παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στα τοπικά αστυνομικά τμήματα. 

Ο κ. Παντελίδης πρόσθεσε ότι με τα έγγραφα προσωρινής παραμονής που θα πάρουν οι μετανάστες οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι, θα μπορούν να εργαστούν με ασφάλιση, σύμφωνα με ρύθμιση που θα προωθήσει η κυβέρνηση. 


 
Top