Μπορεί να απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σεξ επί πληρωμή με την ανήλικη Μαροκινή χορεύτρια Ρούμπι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δικαστικές περιπέτειες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν τελειώσει. Κάθε άλλο.



Μάλιστα τα περιβόητα ροζ πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» που ο 78χρονος πρώην πρωθυπουργός διοργάνωνε ανελλιπώς στις βίλες του, με τη συμμετοχή δεκάδων νέων στάρλετ και επίδοξων μοντέλων, δίνουν μπόλικο υλικό για μια ακόμη υπόθεση, την οποία ερευνούν οι δικαστές.



Στο πλαίσιο της εν λόγω υπόθεσης ο πρώην Καβαλιέρε κατηγορείται ότι εξαγόρασε τη σιωπή των γυναικών που συμμετείχαν στα «μπούνκγα μπούνγκα» για τα όσα πραγματικά συνέβαιναν στις καυτές βραδιές, κόβοντάς τους κανονικό «μισθό» ώστε να ψευδομαρτυρήσουν στη δίκη για τη Ρούμπι, παρουσιάζοντας τα πάρτι με πιο… καθωσπρέπει περιγραφές.



Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από τηλεφωνικές συνομιλίες, έρευνες στα σπίτια των γυναικών και μετά από καταγραφή κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, ο Μπερλουσκόνι από το 2010 έως και τους πρώτους μήνες του 2014 κατέβαλε συνολικά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.154.000 ευρώ σε περίπου 20 «πεταλουδίτσες» των ροζ πάρτι – εξαιρουμένης της Ρούμπι και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στο ποσό τα διάφορα δώρα, οι δωρεάν διαμονές κ.λπ.



Ελαβε 390.000 ευρώ



Πιο καλοπληρωμένη της λίστας η Αλεσάντρα Σορτσινέλι, η οποία έχτισε την καριέρα της συμμετέχοντας σε ιατρικά σόου ως ημίγυμνο μοντέλο πάνω στο οποίο οι γιατροί εφήρμοζαν τεχνικές μασάζ και φέρεται να έλαβε 390.000 ευρώ.













Ακολουθεί το σόουγκερλ Μπάρμπαρα Γκουέρα, με απολαβές 200.000 ευρώ, η Μπάρμπαρα Φατζιόλι πρώην μοντέλο του Playboy με 180.000 ευρώ και οι δίδυμες Ναπολιτάνες Ιμα και Ελεονόρα ντε Βίβο που περιγράφονται και ως «πάνθηρες» που είχαν κάνει το σεξ επιχείρηση, με 100.000 ευρώ έκαστη.







Οι δικαστές έχουν στην κατοχή τους και επιστολή υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι στα τέλη του 2013, με την οποία γνωστοποιεί ότι κόβει τις πληρωμές, αλλά συμπεριελάμβανε μια τελευταία «ενίσχυση» ύψους 25.000 ευρώ.



Αυτό απ’ ό,τι φαίνεται δεν πολυάρεσε στις «πεταλουδίτσες», που συνέχιζαν να απαιτούν χρήματα από τον λογιστή του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος και τους έκοβε επιταγές έως 5.000 ευρώ αφού για μεγαλύτερα ποσά έπρεπε να λάβει την άδεια του αφεντικού.











Ο πρώην Καβαλιέρε δεν έχει αρνηθεί ότι κατέβαλε χρήματα στις κοπέλες, αλλά ως είθισται είχε μια άλλη εξήγηση για την πράξη του. Πλήρωνα για να αντισταθμίσω τη ζημιά που έγινε, αφού αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν στο στόχαστρο και στιγματίστηκαν απλώς και μόνο επειδή ήταν παρούσες σε ένα δείπνο, είχε υποστηρίξει, αναφέροντας χαρακτηριστικά:



«Συντηρώ τα κορίτσια. Δεν τις πληρώνω. Τις βοηθάω. Αισθάνομαι υπεύθυνος γιατί το μόνο έγκλημα που διέπραξαν είναι ότι δέχθηκαν μια πρόσκληση σε δείπνο στο σπίτι του πρωθυπουργού και καταστράφηκαν».



Εκτός των «μπούνγκα μπούνγκα» ο Μπερλουσκόνι είναι αντιμέτωπος και με άλλες, σοβαρές κατηγορίες για δωροδοκία γερουσιαστή. Μέχρι στιγμής πάντως οι δικηγόροι του τον έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο, αφού ξέρουν να κερδίζουν χρόνο, αποφεύγοντας καταδίκες.




 
Top