Ακόμη μια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει και πάλι το πόσο άσχημες και δύσκολες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της σε μια σειρά από παραμέτρους που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.
Αυτή τη φορά πρόκειται για έρευνα του Bloomberg, το οποίος συνέθεσε έναν «δείκτη δυστυχίας» για το 2015, ο οποίος προκύπτει από το συνδυασμό πληθωρισμού και ανεργίας. Και ναι, μεν, το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα υπάρχουν τάσεις αποπληθωρισμού, ωστόσο νωρίτερα υπήρχε σημαντική άνοδος των τιμών των προϊόντων (τιμές οι οποίες παραμένουν στα ύψη), ενώ και η ανεργία έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για περισσότερο από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην Ελλάδα και το σχετικό ποσοστό βρίσκεται σταθερά άνω του 25%.
Όλα αυτά έφεραν την Ελλάδα στην πέμπτη χειρότερη θέση στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Νότια Αφρική και η Ουκρανία!
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «ο πληθωρισμός είναι μια ασθένεια που μπορεί να διαλύσει μια κοινωνία, όπως είχε πει κάποτε ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν. Αν προσθέσουμε στη διάγνωση και την αυξανόμενη ανεργία, ο κλάδος του χρησιμοποιεί έναν όχι και τόσο τεχνικό όρο για τον εξουθενωτικό αντίκτυπο στους ανθρώπους: Δυστυχία», ενώ επισημαίνεται ότι «η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Νότια Αφρική, η Ουκρανία και η Ελλάδα είναι, κατά σειρά, οι πέντε 'πιο επώδυνες οικονομίες για να ζεις και να δουλεύεις'».
 eklogika.gr
 
Top