Στην αναγκαιότητα να βρεθεί μια λύση για το χρέος στάθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Βήμα της Κυριακής", ενώ αναφέρθηκε και στο τέλος της συνεργασίας με την Τρόικα.



"Η τρόικα τελείωσε... Δεν σκίζω το Μνημόνιο αλλά προτείνω μία νέα συμφωνία, ένα πρόγραμμα "γέφυρα"... Ας το νομάσουν όπως θέλουν", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν.



Η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας (17:00 ώρα Γαλλίας), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου στις 19:30 ώρα Έλλαδας (18:30 ώρα Γαλλίας).



Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε στο "Βήμα της Κυριακής" ότι συζητήθηκε και το "πρόγραμμα- γέφυρα" και προσθέτει:



«Από τη μια μεριά κατανοώ ότι οι εταίροι μας δεν μπορούν εύκολα να δεχθούν το ότι εμείς "θα σκίσουμε το μνημόνιο". Ό,τι θα κάνουμε μια συμβολική κίνηση που θα θεωρηθεί εχθρική. Και είναι κάτι το οποίο εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω, έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη μεριά, δεν θα κάνουμε δήλωση, μια δήλωση μετάνοιας για την άποψή μας για το ισχύον πρόγραμμα υπό την μορφή της αίτησης για επέκτασή του. Η Ευρώπη, χρόνια τώρα, δεκαετίες, αν έχει πετύχει κάτι είναι να παράγει φρασεολογίες που να ικανοποιούν όλες τις πλευρές. Πολύ εύκολα μπορούμε να βρούμε μια τέτοια φράση που να καλύπτει και τη δική τους πλευρά και τη δική μας. Μια ιδέα είναι η γέφυρα μεταξύ του προγράμματος που ισχύει και του επόμενου προγράμματος».

 
Top