και θα πάει σε εκλογές. Ο πρωθυπουργός σκέφτεται να πει ότι δεν μπορεί άλλο, τον έχουν ζορίσει πάρα πολύ και θέλουν να καταστρέψουν αυτόν και να πτωχεύσουν την Ελλάδα.
Έτσι σκέφτεται να πάει σε εκλογές αν πιεστεί κι άλλο και να αναβαθμιστεί έτσι η λαϊκή εντολή. Θα πάρει 60%, θα απεγκλωβιστεί από τους ΑΝ.ΕΛ και θα κυβερνήσει μόνος του!
Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Ε.Τσακαλώτο για τις επαφές που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Φρανκφούρτη και Βερολίνο. Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και του Υπ. Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη.
Συζητήθηκαν επίσης οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και δόθηκαν κατευθύνσεις από τον Πρωθυπουργό προς του Υπουργούς.«Το κάθε υπουργείο κάνει τον σχεδιασμό του, έχοντας γνώση της κατάστασης και των ταμειακών διαθεσίμων», είπε κυβερνητική πηγή που μετείχε στη σύσκεψη.
Η ίδια πηγή είπε ότι η κυβέρνηση θα έχει τις επόμενες ημέρες έτοιμο το σχέδιο που θα παρουσιάσει στους εταίρους.
ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Ολα τα περιθώρια θα εξαντλήσει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας. Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται ηχηρή μετά το χθεσινό Euroworking Group, το οποίο έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης και ζήτησε παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup, στις 16 του μήνα.
Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο και κύκλους του υπουργείου Οικονομικών:
Στο Euroworking Group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Άμεσα δεν είχαμε καμία στήριξη από κυβερνήσεις.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους.
Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, είναι ξεφτίλα, θα πέσει η κυβέρνηση.
Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως. Το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής.
Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση αντιστάθηκε επί 8 μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση παρά τα τρωτά της σημεία.
Θα έχουμε νέα πρόταση που θα τη φτιάξουμε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο.
Θα έχουμε έτοιμο τον φάκελο στο Eurogroup.
Στόχος η χρηματοδότηση-γέφυρα, αλλά βάσει προγράμματος που θα συμφωνήσουμε εμείς -και η ορολογία δεν έχει σημασία. Όχι νέο δάνειο.
Στόχος παραμένει η παραμονή στην Ευρωζώνη
Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ και να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει ότι «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να παραμείνει στον δρόμο της δημοσιονομικής σύνεσης».
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς, συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς του.
Το κείμενο της Αμερικανικής Πρεσβείας
«Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντέηβιντ Ντ. Πηρς συνάντησε τις τελευταίες δυο μέρες τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Οικονομικών Κ. Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο Πρέσβης κ. Πηρς συνοδευόταν στις συναντήσεις του με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, και τους Υπουργούς κ.κ. Σταθάκη, και Βαρουφάκη από τον Βοηθό Υφυπουργό κ. Νταλήπ Σινγκ από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Σινγκ, ο οποίος έχει ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους αρμόδιους για την οικονομική πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Ο Πρέσβης κ. Πηρς συζήτησε σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ» τόνισε ο Πρέσβης κ. Πηρς».
πηγη