«Επιτακτική ανάγκη μας είναι να μεταρρυθμίσουμε τη χώρα»

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει συζητήσεις με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του «τεράστιου χρέους της προκειμένου να καταστεί βιώσιμο», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην τρίτη συνέντευξή του που βλέπει το φως της δημοσιότητας το Σάββατο. Μιλώντας αυτή τη φορά στο Associated Press, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η Αθήνα εργάζεται για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που πρέπει να παγιωθούν έως τον Απρίλιο.



«Η Αθήνα θα δώσει προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δόσεων της προς το ΔΝΤ. Δεν θα γίνουμε η πρώτη χώρα που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Θα στύψουμε την πέτρα. Αν χρειαστεί να το πράξουμε μόνοι μας, και θα το πράξουμε».



Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος προς την ΕΚΤ, ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι αυτό ανήκει σε διαφορετική κατηγορία και θα χρειαστεί συζήτηση με τους εταίρους και τους θεσμούς.



Όπως επισημαίνει το Associated Press, την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα κέρδισε μια παράταση τεσσάρων μηνών και έχει υποσχεθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων τα οποία πρέπει να μετατραπούν σε συγκεκριμένα μέτρα έως τον Απρίλιο. «Τα μέτρα αυτά συνιστούν προτεραιότητα για την Ελλάδα. Η συμφωνία του Απριλίου αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι η επιτακτική ανάγκη μας. Επιτακτική ανάγκη μας είναι να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα», σχολίασε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών.



«Την ίδια στιγμή, και ανεξάρτητα από τη συμφωνία του Απριλίου, η οποία είναι βασισμένη και επικεντρωμένη στις μεταρρυθμίσεις, προτιθέμεθα να αρχίσουν οι συνομιλίες με τους εταίρους και τους θεσμούς σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και την αναδιάρθρωση του χρέους», επισήμανε, μεταξύ άλλων.




 
Top