Ορκίστηκε ο νεότερος πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας«Ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη» σημείωσε ενώπιον του Κάρολου Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
«Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη» τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος πρωθυπουργός, αφού πρώτα δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Κάρολου Παπούλια.
«Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Δείτε το βίντεο με τη συνομιλία:
Δείτε τη στιγμή της ορκωμοσίας
tsipras_orkomosia
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα πληρώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού» είπε ενώπιον του Προέδρου ο κ. Τσίπρας. «Θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους» προσέθεσε στον πολιτικό όρκο τον οποίο έδωσε για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός.
πηγη
 
Top