Τα μηνύματα λίγες ώρες πριν το εκλογικό αποτέλεσμα

Από την Κυψέλη έως την Πύλο και τη Νίσυρο, οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά τους λίγες ώρες πριν το εκλογικό αποτέλεσμα.



«Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας»



«Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα, αποφασίζουμε εάν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά, ή αν θα πάμε σε περιπέτειες», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.



Έκανε επίσης λόγο για έναν «πρωτόγνωρα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας οι οποίοι είναι ακόμα αναποφάσιστοι». «Εκείνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα», τόνισε.



«Είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της Πατρίδας μας. Θα νικήσουμε», κατέληξε.







Ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από το 356o εκλογικό κέντρο λίγο μετά τις 08:15, ξεχνώντας να πάρει την ταυτότητα του και τον ειδοποίησε ο εκλογικός αντιπρόσωπος να την πάρει.

















Βενιζέλος: Εύχομαι ο λαός να επιλέξει κάτι καλύτερο, όχι χειρότερο



Στο 2ο Εκλογικό Τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα «Σκεπάρνη» στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Εύχομαι σήμερα ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο και όχι σε κάτι χειρότερο γι’ αυτόν και τα παιδιά τους», ανέφερε στη σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.







Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος Χρόνης Μακρίδης, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη.



Μικρή ομάδα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φώναζαν συνθήματα.











«Να ψηφίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα»



«Να πάμε να ψηφίσουμε, όλοι με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα η οποία θα είναι δύσκολη για τον λαό μας και με τη νέα κυβέρνηση γιατί θα είναι παρόντα όλα τα μνημόνια διαρκείας, η ΕΕ, οι εφαρμοστικοί νόμοι, όλη η αντιλαϊκή πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα και θα υλοποιείται από δω και πέρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας.







«Να ενισχύσουμε την μοναδική πραγματική δύναμη, σίγουρη εγγύηση, δύναμη αγωνιστικής ελπίδας που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας και την επόμενη μέρα, από τη θέση της δυναμικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης για να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.



Σημειώνεται ότι το 4ο Λύκειο Καλλιθέας, φέρει την επωνυμία «Νίκος Μπελογιάννης» και στεγάζεται εκεί που βρίσκονταν οι φυλακές Καλλιθέας και στις οποίες ήταν κρατούμενος, πριν την εκτέλεσή του στις 30 Μαρτίου 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης.









Στα Χανιά ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης



Στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων άσκησε λίγο μετά τις 09:00 το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.







«Η χώρα απ’ ότι φαίνεται αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα, να τιμωρήσει αυτούς που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση», σημείωσε σε δήλωσή του και πρόσθεσε πως έχουμε τη «μεγάλη ευκαιρία αυτή η αλλαγή να γίνει στη σωστή κατεύθυνση



«Να μην μπούμε σε περιπέτειες, να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τίποτα», συμπλήρωσε.











Παπανδρέου: Να υπάρχει βούληση για συνεννοήσεις και συνεργασίες



Στη Νέα Ερυθραία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από την σύζυγό του Άντα.



«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα να την απαλλάξουμε από βάρη και από ένα πελατειακό κατεστημένο που μας κρατάει εξαρτημένους» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στη δήλωσή του και συμπλήρωσε:



«Αρκεί να υπάρχει βούληση για συνεννοήσεις και συνεργασίες. Αρκεί εμείς οι Έλληνες να φτιάξουμε το δικό μας ελληνικό σχέδιο για βαθιές αλλαγές. Αρκεί η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους και το ελληνικό σχέδιο για τις βαθιές αλλαγές να έχει τελικά και την υπογραφή του ελληνικού λαού, άμεσα με δημοψήφισμα. Το "Κίνημα" αυτό πρεσβεύει και με ισχυρή φωνή στη βουλή αυτό εγγυάται».













Στο Περιστέρι ψήφισαν Κουβέλης-Χρυσόγελος



Στο 5ο Λύκειο Περιστερίου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι επικεφαλής της συνεργασίας «Πράσινοι ΔΗΜΑΡ», Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος.



«Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας, αποφασίζουν με την ψήφο τους να δώσουν εντολή να πορευθεί η Ελλάδα μπροστά, προοδευτικά, με την κοινωνία όρθια», σημείωσε σε δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης.







Τόνισε ακόμη ότι «η ψήφος του ελληνικού λαού είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την πορεία της χώρας», μία πορεία «σταθερή και προοδευτική».







Ο Νίκος Χρυσόγελος ανέφερε ότι οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε κυβέρνηση με σχέδιο για την οικονομία και την κοινωνία για την προοδευτική πορεία της χώρας. Προϋπόθεση, όπως σημείωσε, είναι να συμμετέχουν κι οι πολίτες με βάση ένα σχέδιο προοδευτικής και οικολογικής κατεύθυνσης.









πηγη


 
Top