Για τον Ρικάρντο Κόστα αλλά και για τον Δημήτρη Πέλκα μίλησε ο Πορτογάλος τεχνικός Ντομίνγκος Πασιέντσα σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.



Ο Πορτογάλος αφού αναφέρθηκε και επιβεβαίωσε αρχικά ότι και τα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του σκιαγράφησε τον Πορτογάλο αμυντικό.



Αρχικά είπε: «Πράγματι και εδώ στην Πορτογαλία αυτό υποστηρίζουν, ότι ο ποδοσφαιριστής θα πάει στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ».



Για το αγωνιστικό του προφίλ τόνισε:«Είναι ένας ποδοσφαιριστής με την απόλυτα έννοια του επαγγελματία. Ο Ρικάρντο Κόστα είναι δυνατός και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του. Συνεργάστηκα μαζί του στην Πόρτο και μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο του ΠΑΟΚ».



Για το αν ο Δικέφαλος με παίκτες όπως ο Κόστα διεκδικεί το πρωτάθλημα είπε:«Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός φέτος και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να κρατηθεί ως το τέλος έτσι. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με πέρσι».



Για το αν θα τον επηρεάσει αγωνιστικά η απουσία του από την Ευρώπη:«Γνωρίζω ότι δεν του άρεσε να αγωνίζεται στην Αραβία αφού το πρωτάθλημα δεν ήταν ανταγωνιστικό και ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη και σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό άλλωστε μου έχει πει και ίδιος σε πρόσφατη επικοινωνία που είχα μαζί του».



Για τις προτάσεις που είχε από ομάδες της χώρας του: «Γνωρίζω ότι είχε δεχθεί πρόταση από την Σπόρτινγκ. Μάλιστα τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας υποστήριζαν ότι είχε πρόταση από την ομάδα της Λισαβώνας».



Για την ενδεχόμενη επιστροφή του Ρικάρντο Κόστα στην εθνική Πορτογαλίας μέσω του ΠΑΟΚ είπε: «Νομίζω ότι θα έχει την ευκαιρία του πλέον αγωνιζόμενος πλέον στην Ευρώπη. Άλλωστε εκεί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αγωνιζόμενος στο Κατάρ είχε ένα μειονέκτημα έναντι των άλλων παικτών που παίζουν στην θέση του»



Για τον Δήμητρη Πέλκα που είχε παίκτη στην Σετουμπάλ ανέφερε:«Επαγγελματίας και με ποιότητα στο παιχνίδι του. Μου άρεσε πολύ να δουλεύω μαζί του, μόνο αυτό μπορώ να σας πω…»



Τέλος για την δική του παρουσία στην Θεσσαλονίκη και την πιθανότητα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ είπε: «Πριν από 1,5 χρόνο βρέθηκα στην Ελλάδα και είναι λυπηρό που δεν ευοδώθηκαν οι συζητήσεις. Όμως η επιθυμία μου να δουλέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει ισχυρή».



thessports.gr

 
Top