Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε τον κ. Σουλτς "πολύ καλό φίλο της Ελλάδας" και επισήμανε την...
σημασία που έχει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης με τον οποίο συνομίλησε λέγοντας ότι «σηματοδοτεί ότι πρώτιστη αξία της Ευρώπης είναι η αρχής της λαϊκής κυριαρχίας».

Αφού χαρακτήρισε τη συνάντηση «χρήσιμη κι εποικοδομητική». «Συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην μεταμνημονιακή Ελλάδα και τους θεσμούς της ΕΕ» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Ο ελληνικός λαός βίωνε καθημερινά την αποτυχία εσωτερικής υποτίμησης και πλήρωνε ευθύνες άλλων. Πλήρωνε κυρίως την ανάρμοστη σχέση ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία η οποία αρνείτο να πληρώσει τους φόρους που τις αναλογούν  και το παλιό πολιτικό καθεστώς που την προστάτευε. Διαβεβαίωσα τον κ. Σουλτς ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ανάρμοστή σχέση. Τον διαβεβαίωσα ότι έχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν  τις εσωτερικές αιτίες της κρίσης: την πελατειακή συναλλαγή , τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ταυτόχρονα όμως έχουμε και σχέδιο για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση και την επιστροφή στην ανάπτυξη χωρίς επιμονή στο λάθος και την πολιτική της λιτότητας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας το στίγμα της συζήτησης.

«Διαβουλευόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να βρούμε κοινή λύση στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος» ξεκαθάρισε αλλά επισήμανε ότι «για να είναι ουσιαστική αυτή η διαβούλευση χρειάζεται χρόνο».

«Κοινός μας στόχος η επιστροφή στην ανάπτυξη και στην απασχόληση και στην κοινή συνοχή» τόνισε ο Πρωθυπουργός και υποστήριξε: «Διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια και εγγυόμαστε τη σταθερότητα».

Δείτε το βίντεο

enikos.gr
 
Top