Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας τα στοιχεία των δύο άτυχων Ελλήνων σμηναγών, που έχασαν τη ζωή τους κατά το χθεσινό τραγικό δυστύχημα με το ελληνικό F16 στην αεροπορική βάση του Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο σμηναγοί που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος είναι οι:



-Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και



-Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.



Το μαχητικό που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084 διθέσιο αεροσκάφος F-16D, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.



Το δυστύχημα συνέβη χθες στις 16:16 (ώρα Ελλάδας) κατά την απογείωση του αεροσκάφους, το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP).



Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΑ, στην ισπανική αεροπορική βάση μετέβη ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση. Λόγω τοξικών υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.



Πηγή: voria.gr

 
Top