Η παράσταση που συγκίνησε και άγγιξε τις καρδιές των θεατών ρίχνει αυλαία. Για τρεις μήνες, η φλόγα του “Τελευταίου Σπίρτου” φώτιζε την προσωπική τραγωδία της Λέλας, ιδωμένη μέσα από την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το ” Τελευταίο Σπίρτο” που έγραψε ο Θωμάς Σίδερης και σκηνοθέτησε ο Σάββας Πασχαλίδης θα ανάψει για τελευταίες τρεις παραστάσεις: Τρίτη 20/1 στις 19.30, Δευτέρα 26/1 στις 21.15 και Τρίτη 27/1 στις 19.30
Η ηρωΐδα του έργου, η Λέλα, πόρνη στο Χαλκά Μπουνάρ της Σμύρνης και αργότερα πόρνη στα Βούρλα του Πειραιά, είναι παρμένη από το ποίημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη “Το Αμαρτωλόν”.
«Στη Σμύρνη Μέλπω
Ηρώ στη Σαλονίκη
στο Βόλο Κατινίτσα έναν καιρό
τώρα στα Βούρλα με φωνάζουν Λέλα…»
Όταν οι φλόγες κυκλώνουν τη Σμύρνη, η Λέλα την εγκαταλείπει κυνηγημένη. Μοναδική της περιουσία και φυλαχτό η φωτογραφία ενός δεκαεννιάχρονου φαντάρου, του Αναστάση, που αποβιβάστηκε στη Σμύρνη, λίγο πριν την κατάρρευση του Μετώπου. Η Λέλα φτάνει στον Πειραιά μετά από περιπλάνηση εβδομάδων. Τα βήματά της θα την οδηγήσουν στα Βούρλα, τον διαβόητο οίκο ανοχής του Μεσοπολέμου. Καθώς οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες δίπλα της προσπαθούν να στεριώσουν το σκηνικό της καινούριας τους ζωής, η Λέλα, έγκλειστη σε μια κάμαρη, θα προσπαθήσει να ενώσει τα κοφτερά κομμάτια της μνήμης της.
Ένα θεατρικό έργο που, με αφορμή την απώλεια, προσπαθεί να διερευνήσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.
Στο ρόλο της Λέλας η  Ευτυχία Φαναριώτη
Αναστάσης ο Βασίλης Ζώης.
Ακούγεται στον ρόλο της Ντουντούς η Μαρία Μαρτίκα.
Kείμενο: Θωμάς Σίδερης
Σκηνοθεσία – σκηνικά – κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης.
Μουσική επιλογή: Κώστας Χαριτάτος.
Φωτισμοί: Νίκος Κανέλλος.
Επιμέλειά video: Κώστας Χαραλάμπους.
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά
Μακιγιάζ : Αναστάσης Παπαλέξης
Τιμή εισιτηρίου:  12€ , 8€ για φοιτητές, άνεργους και άτομα άνω των 65
Προπώληση εισιτηρίων στο Viva.gr
L.A. THEATER: Κωνσταντινουπόλεως 82,Κεραμεικός
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210-5789337
 
Top