Αγαπητό Blog καλημέρα.
Σήμερα 16/12/2014,διάβασα την αναδημοσίευση ενός άρθρου σχετικά με την χρήση ολόκληρου του λεμονιού στα τρόφιμα.
Το εν λόγω άρθρο βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο : http://www.neakeratsiniou.blogspot.de/2014/12/tip_16.html
Επειδή ασχολούμε με θέματα διατροφής,γνωρίζω πως στα εσπεριδοειδή συμβατικής καλλιέργειας,προσθέτουν στη φλούδα τους συντηρητικά,ώστε να επιβραδύνεται η ωρίμανση και να επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής του στο ράφι.
Μιά απόφαση για την σήμανση των εσπεριδοειδών από το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. κατά της Ισπανίας,μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο : http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2014-11/cp140151el.pdf
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω απόσπασμα :
"Το Γενικό Δικαστήριο κρίνει ότι δεν παραβιάστηκε ούτε η αρχή της αναλογικότητας.
Πράγματι,για το σύνολο, σχεδόν, των οπωροκηπευτικών υπάρχουν ειδικές ετικέτες που δηλώνουν ότι αυτά προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια και ότι δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.
Έτσι, οι καταναλωτές έχουν, εν γένει, επίγνωση του ότι τα οπωροκηπευτικά που δεν φέρουν τέτοια ετικέτα πιθανόν έχουν υποστεί χημική επεξεργασία.
Επομένως οι καταναλωτές,βλέποντας την ειδική επισήμανση των οπωροκηπευτικών δεν θα καταλήξουν στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι τα οπωροκηπευτικά που δεν φέρουν τέτοια επισήμανση δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες."
Δηλαδή λέει : "Καταναλωτή,θεωρούμε πως είσαι είσαι ενήμερος πως τα τρόφιμα που αγοράζεις,έχουν συντηρητικά
.Ειδική σήμανση φέρουν όσα τρόφιμα ΔΕΝ έχουν συντηρητικά!"
Επίσης ένας κατάλογος με συντηρητικά τροφίμων και το που βρίσκονται/πώς τα χειριζόμαστε,υπάρχει στον ακόλουθο σύνδεσμο : http://www.iathiein.gr/enimerosi.php?subaction=showcomments&id=1241632014&archive=&start_from=&ucat=29&&page_num=5
Κατανοώ πως πρόκειται για αναδημοσίευση άρθρου και δέν έχετε την ευθύνη των γραφόμενων,αλλά ίσως,στο τέλος κάθε σχετικής δημοσίευσης, θα έπρεπε να προτρέπετε τους επισκέπτες του Blog σας να διασταυρώνουν κάθε πληροφορία που έχει σχέση με την υγεία και την διατροφή.


Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Καλές γιορτές!
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
 
Top