Σε εξέλιξη βρίσκεται η δραματική επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του Norman Atlantic που τυλίχτηκε στις φλόγες και έμεινε ακυβέρνητο, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο αριθμός των διασωθέντων έφτασε τους 167.

Την…ίδια ώρα δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο πλοίαρχος εγκατέλειψε το πλοίο όντας ελαφρά τραυματισμένος .

Παρότι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον πλοίαρχο να έχει εγκαταλείψει το πλοίο και να έχει μεταφερθεί τραυματίας σε νοσοκομείο του Μπρίντιζι, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Η σύγχυση προκλήθηκε έπειτα από δημοσίευμα ιταλικής ιστοσελίδας που αναφέρθηκε εσφαλμένα στο πρόσωπο του πλοιάρχου, συγχέοντας τον Τζακομάτζι με τον επικεφαλής της επιχείρησης Ρικάρντο Ριτζότο.Νωρίτερα, σε δηλώσεις της στην Corriere della Sera η σύζυγος του καπετάνιου δήλωσε πως δε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του, επισημαίνοντας: «Αγχωνόμαστε πολύ, είμαστε με την κόρη μου μαζί και βρισκόμαστε μπροστά στην τηλεόραση, περιμένοντας νεότερα, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Κανείς δε μας έχει ενημερώσει».

Η Πάολα Τζακομάτζι πρόσθεσε ότι ο άνδρας της είναι αφοσιωμένος στο έργο του, ενώ έχει εμπειρία 21 ετών «ακόμα και στον αρκτικό κύκλο»...
 
Top